Calafell cedeix a la Generalitat un solar per a un nou repetidor de la TDT

alt
29/04/2010 - 17:04h

El ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat aquest dijous per unanimitat la cessió a la Generalitat d’un solar municipal de 30 metres quadrats, situat a la urbanització Baronia del Mar, per a la instal·lació d’un repetidor de la TDT. La cesió es fa al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya i correspon a un solar situat a l’illa definida pels carrers del Miracle, Sant Tomàs i Vista Alegre. Es tracta d’un pas més de l’Ajuntament de Calafell per solventar el problema de recepció de la televisió digital terrestre, tot i que destaca que les competències en aquesta matèria no recauen en l’administració local i respon a la petició feta per la Generalitat de disposar d’un solar per aixecar un repetidor. En aquest sentit, el regidor d’Innovació, Carles Rion, ha destacat que el consistori ha dedicat “molts esforços” en aquest mandat a resoldre els problemes de recepció del senyal televisiu, especialment quant a la Televisió Digital Terrestre (TDT).
Actualment, un 97 per cent de la ciutadania recepciona bé el senyal digital, tot i que hi ha punts “amb serioses dificultats”, ha indicat el regidor, per la qual cosa “l’Ajuntament treballa en la millora de les instal•lacions”. Justament la zona de Baronia del Mar és la que presenta més problemes de manca de recepció de la TDT, que ara es vol subsanar amb aquest nou repetidor. Actualment, Calafell compta amb tres repetidors en funcionament.
D’altra banda, el ple ha aprovat un seguit d’expedients de modificacions pressupostàries de suplement de crèdit, crèdit extraordinari finançat amb baixes i de reconeixement de crèdits.
En un altre punt de l’ordre del dia, s’ha donat compte de l’escrit del regidor Josep Parera en relació a la seva baixa voluntària com a afiliat a ADMC i la proposta de nomenament com a regidor No Adscrit.
A més, el ple calafellenc ha aprovat la modificació de l’acord de creació i composició de les comissions informatives, punt relacionat amb l’anterior. També s’ha modificat la Comissió Especial de Comptes.
Bomba per a aigües residuals
D’altra banda, el ple ha donat compte de la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Calafell i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a la construcció de la nova Estació de Bombament d’Aigües Residuals (EBAR) i d’un sobreeixidor de l’EBAR de l’Estany a l’EBAR Estació. El conveni va ser signat el passat de març i estipula que l’ACA aportarà 600.000 euros (més IVA), que inclou les despeses de redacció del projecte, obtenció dels permisos i execució de les obres. L’obra permetrà alliberar l’actual estació situada al Passeig Marítim, a tocar de l’edifici de la Confraria de Pescadors, “amb el que s’evitaran els mals olors actuals”, ha indicat el tinent d’alcalde de Territori, Ramon Ferré, que ha qualificat l’acord “d’una bona notícia”.

També et pot interessar

Comentaris