Calafell homenatja Irene Espinet, llevadora que va ajudar a portar al món molts veïns

alt
Avatar
12/03/2010 - 11:40h

L’Ajuntament de Calafell va celebrar aquest dijous al vespre un emotiu i càlid homenatge a Irene Espinet, llevadora de Calafell durant dècades i ja retirada, que ha deixat una emprempta de laboriositat, professionalitat i excel·lent tracte humà entre centenars de calafellencs que la van tractar. Les Dependències Municipals de la Platja van ser l’escenari de la celebració d’aquest acte central del Dia de la Dona Treballadora. Molt emocionada, envoltada per familiars, amics, veïns i gent que l’ha tractat en el vessant professional, Irene Espinet va rebre de mans de l’alcalde, Jordi Sánchez, un diploma de reconeixement i un ram de flors. Irene Espinet va agrair l’homenatge afirmant, amb la seva modèstia de sempre: “Jo he rebut més que no el que he donat”.
L’alcalde va subratllar “la humanitat” de la homenatjada, mentre la regidora de Benestar Social, Maria Josep Sans, destacava que “sense persones com ella, el nostre país, el nostre municipi no seria el que és”. L’homenatge ho va ser també “a la dona anònima, que podem ser totes”.
Durant l’acte es va fer la lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona Treballadora, consensuat entre nombrosos ajuntaments catalans. Es va fer a cor, entre diferents regidors i portaveus, que van encadenar la lectura dels paràgrafs. La Irene també va participar en la mateixa.
L’acte va concloure amb la presentació del Pla Local de Polítiques de Dones de Calafell (2009-2014), un treball basat en enquestes i propostes fetes per l’empresa Ceres i que es començarà a aplicar al municipi amb l’objectiu de dissenyar un conjunt ampli d’actuacions per a pal•liar els problemes de les dones i recollir les seves inquietuds.

També et pot interessar

Comentaris