Detectat un cas de meningitis no contagiosa al CEIP Ull de Vent de la Bisbal del Penedès

alt
10/02/2010 - 18:14h

Un nen de sis anys alumne del CEIP Ull de Vent de la Bisbal del Penedès ha patit un cas de meningitis no vírica. Això vol dir, segons el Departament de Salut de la Generalitat, que no existeix risc de contagi. Segons el mateix departament, tant les autoritats sanitàries com l’Ajuntament de la Bisbal han estat informats sobre aquest cas. Tot i així, l’alcalde, Josep M. Puigibet, havia criticat durament la manca d’informació sobre aquest afer, que es va produir divendres i pel qual el menor, sortosament, ja va sortir dilluns de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Puigibet ha explicat que demanarà l’obertura d’un expedient i la dimissió de la directora del CEIP, Assumpció López, per “no comunicar el cas ni a la regidora ni a l’Ajuntament”. Puigibet també ha criticat l’actitud “totalment passota” del director territorial dels serveis d”Educació de la Generalitat a Tarragona, Vicent Villena. Segons Puigibet, quan li va demanar explicacions sobre el cas, Villena li va contestar que “qui t’ha d’informar és Salut” i que “la salut de la comunitat educativa no és de la seva responsabilitat”.
Josep Maria Puigibet havia alertat que podria decretar un tancament preventiu de l’escola si durant aquest dimecres no rebia informació oficial de Salut, i també va demanar dimissió de Villena com a delegat d’Educació a Tarragona. Aquest setmanari ha parlat amb el director de l’Agència de Protecció de la Salut a Tarragona, Joan Guix, que ha explicat que el tipus de meningitis que afecta l’escolar bisbalenc no requeria cap mena d’actuació sanitària i educativa. Per tant, tampoc no es va informar en el seu moment l’Ajuntament de la Bisbal.
Amb tot, l’alcalde bisbalenc ha explicat que el Departament d’Educació “té l’obligació” de comunicar als pares i a l’Ajuntament les situacions que es poden produir ja que així “no es crea alarma social”. Fets com aquest, ha conclòs el batlle, “són inadmissibles i demostren una falta de coordinació brutal entre les persones que governen la Generalitat”.
Des del PSC de la Bisbal s’ha emès un comunicat de premsa en el què es critica l’alcalde precisament per “crear alarma social” en tot aquest afer.

Finalment, Josep Maria Puigibet ha dit que tot i que hagi d”assumir conseqüències i les responsabilitats’ que li pertoquessin “si hagués hagut de tancar l’escola ho hagués fet ja que per damunt de tot està el benestar i la salut dels nens i evitar qualsevol tipus de risc”. Puigibet, que finalment ha donat per bones les explicacions de Salut, ha conclòs dient que la salut i el benestar dels escolars també és “responsabilitat” de l’Ajuntament.
En els propers dies l’alcalde espera reunir-se amb els responsables d’Educació a Tarragona per demanar explicacions i exigir responsabilitats polítiques i laborals.

També et pot interessar

Comentaris