Els pensionistes, molestos amb la reforma fiscal del 2010

alt
03/02/2010 - 18:42h

 

El Partit dels Pensionistes en Acció està molest per la reforma fiscal que el govern  de l’Estat planteja per aquest 2010 i sobretot amb l’impacte que té aquesta reforma en l’àmbit de les pensions de la Seguretat Social. El president del partit, Agustí Soberano, i la vicepresidenta, la vilafranquina Vicenta Layunta, han explicat aquesta setmana com sí que és cert que, de manera general, les pensions han pujat un 1% però que, en canvi, els pensionistes han vist com el que cobraven cada mes ha baixat perquè s’ha augmentat l’IRPF i, a més, s’ha anul·lat la deducció de 400 euros.
Layunta va queixar-se també que aquesta baixada de les pensions s’hagi aplicat només en alguns casos, i no a tothom igual. “Hi ha gent que no pot anar ni a les activitats de l’IMSERSO perquè amb pensions de 500 euros ja em diran com podrien viure ells”, va apuntar Layunta. “Diuen que ens apugen les pensions perquè ha augmentat el nostre poder adquisitiu, però això és fals. Ens tenen com si fossim persones que no valem per a res però això no és veritat i des del partit lluitarem pels nostres interessos”, va afirmar Soberano.
Així, el partit ha fet públic un llistat de demandes que tenen sobretot en temes de pensions. La primera d’elles és l’adequació de totes les pensions amb un mínim de renda bàsica a establir; també volen atenció especial als orfes i minusvàlids i un càlcul equitatiu de les jubilacions anticipades, obligades o voluntàries.

Eliminar l’IRPF
Per als pensionistes també cal treballar per l’eliminació de l’IRPF en les pensions de la Seguretat Social i adequar la rebaixa de les pensions per viudetat el mínim possible.
Ja finalment, entre moltes d’altres mesures, volen que es replantegin les pensions vitalícies dels alts càrrecs, l’anul·lació de l’impost de transmissions patrimonials en totes les comunitats, la compatibilitat de treballs retribuïts per a jubilats i compatibilitat de pensions individuals en casos d’unió de persones o matrimoni. També consideren essencial equiparar les pensions de jubilació als nivells europeus.

Mesures socials
A banda d’aquestes mesures per les pensions, el partit també considera important, entre moltes altres mesures, que es revisi la llei de la dependència i l’eliminació de jubilacions anticipades a les empreses que generin beneficis, actualment a càrrec de la Seguretat Social. Des del partit reconeixen que és difícil que el govern accepti totes aquestes propostes, però el que volen és que almenys se’ls doni la oportunitat de poder parlar-ne i fixar prioritats.

Jubilar-se als 67
El president del partit, Agustí Soberano, també va parlar de la proposta del govern de Madrid d’allargar l’edat de jubilació fins els 67 anys. Pel partit és una proposta que no s’hauria de regular en cap normativa sinó que “si una persona es sent capaç de treballar més enllà dels 65, que ho pugui fer, però no per obligació”. Soberano va criticar també en aquest sentit les empreses amb molts beneficis que prejubilen els seus treballadors amb 50 anys amb el sou íntegre. “Amb mesures com aquestes, clar que hi ha menys cotitzant, però aquí l’estat ha de regular-ho d’alguna manera”, va afirmar Soberano.

El partit
Cal recordar que el Partit dels Pensionistes en Acció és un partit creat a Catalunya però que actualment està creant comitès autonòmics en tot l’Estat espanyol.
El mateix president defineix l’organització com un partit social, que accepten doble militància perquè el que defensen és la persona. Si algú s’hi vol posar en contacte només cal que entri a la pàgina web www.partidodelospensionistas.eu o que truqui al mateix Agustí Soberano al 660 940 622 o a la vilafranquina Vicenta Layunta al 669 193 014.

També et pot interessar

Comentaris