L’Ajuntament de Vilafranca demanarà l’absolució dels encausats per delicte electoral

20/01/2010 - 18:25h

CiU, CUP i ERC van presentar en el ple de dimarts una moció per demanar l’absolució dels encausats i encausades per delicte electoral a la comarca. El regidor de la CUP, Xavier Navarro, va abandonar la seva cadira de regidor quan es debatia el text ja que ell és un dels encausats i no podia formar part del debat. Tot i defensar la independència del poder judicial, tots els grups van expressar la seva solidaritat amb els encausats però des del PSC i PP es va recalcar que les persones van recollir signatures pel dret a decidir sabent que era il·legal.
Tots els grups van votar a favor de la moció menys el PP, que es va abstenir ,al·legant que “les persones que ho van fer no van respectar la resolució de la junta electoral de Barcelona”. L’alcalde, Pere Regull, va manifestar que era “inadmissible que el que van fer estigui considerat delicte electoral. Crec que s’està discriminant la població de l’Alt Penedès perquè aquesta acció a altres parts de Catalunya no va ser pas delicte. Em sap greu que no tinguem els 21 vots a favor”.

Més transparents
Seguidament, es va aprovar per unanimitat una moció presentada per la CUP per la transparència en la gestió municipal. El debat va ser llarg i tens però la moció es va aprovar finalment amb diverses esmenes perquè, segons el secretari de l’Ajuntament, algun dels punts que demanava eren il·legals. Per convèncer els grups, Xavier Navarro va voler deixar clar que “aquest text és per demostrar que no som corruptes i que no ens fa por la transparència. Sabem que hi ha coses que sobrepassen la llei i que no podem sancionar, però és qüestió de voluntat”.
Entre d’altres coses, la moció diu que tots els convenis i ajuts que es facin a entitats estaran sotmesos a informació pública i se’n donarà compte al ple, que tots els regidors i regidores presentin una declaració d’interessos, que els grups municipals presentin cada any la declaració anual de despeses i ingressos i que la despesa de propaganda dels grups durant el període electoral no superi mai l’import d’un euro per persona inscrita en el cens electoral municipal.

També et pot interessar

Comentaris