El president de la DO demana en un acte d’ERC la creació de la vegueria del Penedès

12/01/2010 - 09:27h

El president de la DO Penedès Francesc Pascual ha defensat en un acte de precampanya del candidat i president d’ERC, Joan Puigcercós, la creació de la vuitena vegueria com a prioritat de la pròxima legislatura que ‘correspongui a l’àmbit territorial del Penedès’.
‘El Penedès pel conjunt de Catalunya és molt positiu que quedi desmarcat de les vegueries veïnes’, ha manifestat. Ho ha dit en un acte on hi ha participat diferents personalitats que han fet propostes als republicans en el marc de l’acte ‘Puigcercós 2010, Catalunya decideix’ on també hi ha assistit el conseller de Governació, Jordi Ausàs.

La presentació de Pascual i el tema que anava a exposar ha aixecat aplaudiments però també s’ha pogut escoltar per sota algun xiulet. En aquest context, Pascual ha dit que des del Penedès es veu molt clar i de forma unànime. Ha remarcat ‘arguments com que som una vegueria formada per límits naturals com el Llobregat i el Gaià, el Mediterrani i Montserrat’. Ha destacat que ‘no per casualitat coincideix amb els límits de la Denominació d’Origen Penedès, que és la més històrica de Catalunya i que disposa d’una diferenciació climàtica respecte les vegueries veïnes’. En aquest sentit, ha dit que ‘s’ha confirmat amb el pas del temps una realitat pròpia en termes paisatgístics, mediambientals, culturals, d’activitat agrícola i una realitat socioeconòmica’.

Així mateix, ha recalcat que el Penedès disposa ‘de la demografia suficient ja que els 450.000 habitants fan que actualment hi hagi més població que tota la província de Lleida junta’. ‘Ens convertiríem en la quarta vegueria en nombre d’habitants’, ha apuntat.

Pascual ha dit que aquesta realitat els catalans no poden permetre’s el luxe de deixar-se-la perdre. ‘El Penedès pel conjunt de Catalunya és molt positiu que quedi desmarcat de les vegueries veïnes perquè es corre el perill no només pels penedesencs sinó per tots els catalans de perdre un conjunt de valors i realitats que sense aquesta vegueria pròpia poden quedar diluïts i absorbits per les àrees de Barcelona i Tarragona’.

També et pot interessar

Comentaris