L’alcalde de Torrelles de Foix retira les carteres al regidor Josep M. Bargués

11/12/2009 - 11:20h

L’alcalde de Torrelles de Foix, Jaume Brichs li va retirar la setmana passada les tres carteres que controlava el Josep Maria Bargués. Desavinences a l’equip de govern han portat aquesta decisió de Brichs.
El novembre del 2007, Josep Maria Bargués, que figurava el cinquè a la llista de CiU a les darreres municipals, entrava a formar part de l’equip de govern després de la renúncia dels regidors Jaume Morató i Jasmina Ortiz. L’aleshores alcalde de Torrelles, Erasme Torrents, li encarregava les carteres de Medi Ambient, Esports i Turisme. Gairebé dos anys després, Bargués sortia al pas amenaçant la seva fugida cap al Grup Mixt després d’unes “desavinences” amb Torrents i Brichs. Justament aquells dies eren decisius per la formació nacionalista ja que Torrents havia presentat la seva dimissió com a alcalde del municipi i Brichs era l’escollit per prendre’n el relleu. Unes converses amb la direcció comarcal de CiU i el futur alcalde van fer que Bargués s’ho repensés. Però, ara, quan encara no han passat ni dos mesos d’aquest afer, l’actual alcalde, Jaume Brichs, ha pres la decisió mitjançant un decret d’alcaldia de retirar-li les tres carteres que portava el, fins dijous passat, membre de l’Equip de Govern, Josep M. Bargués. Les raons que han portat a tal decisió han estat “la convivència que cada dia es feia més insostenible entre els membres de govern” ha manifestat Brichs que ha afegit també que la decisió ha estat “molt meditada i consensuada” i que tampoc és “definitiva”. Tot i aquesta decisió, Brichs ha volgut ressaltar l’excel·lent tasca de Bargués al capdavant de les tres carteres que ell controlava però “a les darreres comissions de govern hi havia massa tensió”.
La gota que va fer vessar el got van ser dues votacions contràries de Bargués a les darreres comissions de govern. D’una banda es va negar a votar a favor de la concessió d’un crèdit per pagar les obres d’ampliació del nou cementiri, i l’altra en no acceptar, segons ha dit, avançar la tercera quota urbanística de Can Coral.
Acords no respectats
L’exregidor de l’equip de govern de Torrelles ha manifestat al 3d8 que els acords sorgits abans de ser escollit alcalde Brichs i després de la seva amenaça de marxar al Grup Mixt “no s’han respectat”. Bargués ha explicat que per continuar a l’equip de govern, “vaig demanar que s’informés d’igual manera tots els membres de govern abans de tirar endavant qualsevol decisió important per l’Ajuntament”. Però Bargués ha incidit que des del primer dia “això ja no es va complir” i ha anat més enllà assenyalant tant l’exalcalde Torrents com l’actual Brichs de fer sempre “el que ells han cregut” tenint la resta de membres de l’equip de govern com “una simple comparsa”, ha dit Bargués.
En aquest sentit, Brichs ha exposat el seu desacord amb Bargués i ha dit que “hi ha decisions que s’han de prendre al moment i no poden esperar, ell -referint-se a Bargués- sempre ha tingut tota la informació com la resta de membres de govern”.
Bargués associa la seva expulsió al suport que el grup municipal d’ERC ha garantit a l’actual equip de govern de Brichs que li permet mantenir una majoria estable tot i la seva baixa.
D’altra banda ha reiterat que no té cap intenció de tornar els 6.700 euros que li reclama l’oposició després de no ser nomenat durant uns mesos del 2008 membre de l’equip de govern. Bargués ha explicat que el tema el té en mans dels seus advocats i responsabilitza d’aquesta errada l’antic secretari de l’Ajuntament així com també l’exalcalde Erasme Torrents.

També et pot interessar

Comentaris