L’ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 5,1 MEUR pel 2010

07/12/2009 - 15:56h

El ple de l’ajuntament d’Olèrdola va aprovar dijous passat al vespre un pressupost municipal per l’any 2010 que puja a 5 milions 113 mil euros, una xifra gairebé idèntica a l’aprovada inicialment per aquest exercici de 2009. El pressupost es va aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern d’Alternativa per Olèrdola-Progrés Municipal i els vots en contra dels dos grups de l’oposició, CiU i ERC. El regidor d’Hisenda, Artur Santacana, definia el pressupost del 2010 com “de contenció” i indicava que es manté en nivells semblants al de 2009 perquè no s’incrementen els ingressos municipals, en bona part després d’haver-se decidit per unanimitat congelar les ordenances fiscals. El pes de les despeses de personal ascendeix al 34%. Els bens corrents i servies sumen el 35%, mentre que les transferències corrents per a entitats suposa un 4’8%. Les inversions reals pugen el 18’3%. L’alcalde, Josep Tort, subratllava que “no es pugen impostos i es garanteix el manteniment dels serveis” i afegia que “per a ampliar les inversions, s’espera incorporar el romanent de tresoreria d’aquest 2009”.
CiU i ERC, en contra

El regidor d’ERC, Pau Miret, explicava el seu vot contrari manifestant que els pressupostos no s’havien el aborat de forma participativa.CiU va lamentar el poc marge de disponibilitat de recursos propis per a fer inversions i acusava al govern de fer previsions massa optimistes, especialment pel que fa a la recaptació de l’impost de construccions. El portaveu de CiU, Xavi Pellisa, va fer notar que aquest any no s’arribarà a cobrir els 150 mil euros previstos per aquest concepte i, tot i això, l’any que ve es preveuen cobrar 175 mil.

Pellisa també va expressar que es produïen greuges comparatius entre entitats del mateix àmbit d’actuació. CiU també reclamava racionalitzar l’elevada despesa per consum de telèfon i feia notar que eren insuficients partides com les previstes pels arranjaments de les piscines de Daltmar i Can Trabal o bé per la compra de terrenys annexes al camp de futbol de Sant Pere Molanta. Pellisa també recordava que hi ha inversions importants planificades pel 2009 que no s’havien fet, com els nous consultoris mèdics de Moja i Sant Miquel, el Casal d’Avis de Sant Miquel o el suport als processos d’urbanització de Daltmar i Can Trabal.

Incoherència
Des del Govern municipal, Artur Santacana va subratllar que cap entitat s’havia queixat de suposats greuges comparatius i va exposar, igualment, que s’havia canviat de companyia per reduir la despesa de telefonia. Santacana assenyalava també que la previsió de recaptació per l’impost d’obres pot semblar exagerada però projectes d’urbanització en tràmit fan pensar que la quantitat es podrà assolir. En aquest context, Santacana va recordar que cada any l’oposició acusava al govern de no fer bé les previsions i en el darrer pressupost tancat, sobre un import proper als 5 milions d’euros, només es van deixar de recaptar un 1% dels ingressos previstos. En un missatge adreçat a l’oposició, l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va recordar el difícil context econòmic i va acusar d’actitud incoherent aprovar la congelació d’ordenances i després dir que els pressupostos no són realistes.

També et pot interessar

Comentaris