L’ADMC de Calafell fa fora el seu cap del grup municipal, Josep Parera

alt
20/11/2009 - 11:15h

 

L’Agrupació Democràtica Municipal de Catalunya (ADMC) a Calafell ha fet públic aquest divendres al migdia que deixa de considerar militant el seu cap a les darreres eleccions i líder del grup municipal a l’Ajuntament, Josep Parera, el qual manté un enfrontament obert amb el secretari general del partit i coordinador de l’Ajuntament, Josep Manuel Romero. Fins el punt que, segons ha explicat Parera a aquesta redacció, a més de considerar-se “moralment des de fa mig any” fora de l’ADMC, recentment s’ha assabentat que, en el seu dia, Romero no el va inscriure l’any 2003 com a president del partit i el 2007 tampoc no va ser designat com a portaveu municipal de l’ADMC, càrrec que ostenta Àngel Verge. Parera ha reconegut que s’ha assabentat aquesta setmana que Josep Manuel Romero vol ser el cap de llista de l’ADMC el 2011. Josep Parera també ha explicat que ningú no el va informar sobre aspectos polèmics del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) aprovat inicialmente i que, com és sabut, genera una forta oposició en veïns i comerciants de Segur de Calafell.
El polític segurenc ha conclòs que sempre estarà “al costat dels veïns” i que intentarà que l’alcalde, el socialista Jordi Sánchez, “rectifiqui” alguns detalls del POUM abans de l’aprovació definitiva. Tot i aquestes diferències i malgrat una discussió pública que hi va mantenir dilluns -en la presentació del POUM a Segur-, Parera no pensa abandonar Sánchez.
En relació a la polèmica interna a l’ADMC a Calafell, Romero ha comentat al 3d8 que Josep Parera “no representa l’ADMC” i que ja fa temps que militants del partit van propasar a Romero d’encapçalar-lo en les eleccions del 2011. “Jo ho veig bé”, diu Romero, tot i que haurà de ser una assemblea que, molt probablemente l’any que ve, validi aquesta possibilitat.
De la seva banda, Josep Parera no ha amagat que sempre ha tingut bona sintonia amb l’exalcalde de CiU Joan Maria Triadó i, per tant, tampoc nega rumors que apunten que podria presentar-se a les properes eleccions en un nou partit amb Triadó.
Arran d’aquesta crisi interna, el Comitè de Govern de l’ADMC ha fet públic un comunicat de premsa amb quatre punts. En el document, accepta la “baixa voluntària” de Josep Parera i, per tant, des d’aquest divendres deixa de ser considerat del partit polític. També lamenta que Parera expliqués que no es considerava de l’ADMC a la premsa i que volgui anar a un altre partit polític, se li comunica que no podrà tornar a ser militant de l’ADMC i, “en coherència amb la seva nova posició política, l’única sortida honesta i coherent és la seva baixa del Grup Municipal d’ADMC a l’Ajuntament de Calafell, així com la devolució al partit de la seva acta de regidor”.
Assabentat pel 3d8 d’aquesta postura del partit, Parera ha declinat de moment fer cap mena de valoració sobre la crisi interna a l’ADMC de Calafell.
Encara en relació a tot aquest cas, els quatre regidors que des del 2007 són al grup municipal de l’ADMC amb Josep Parera -Ana María González, Àngel Verge, José Manuel Núñez i María Victoria Ortigosa- havien fet públic ja dimecres el següent comunicat:
“El juny de 2007 vam entrar a formar part d’un projecte junt amb els grups del PSC-Acció Ciutadana i ERC, que ens va omplir d’il·lusió i que el nostre municipi tant necessitava. Fins al dia d’avui, aquest projecte no tan sols ha retornat la normalitat a Calafell i l’estabilitat a l’Ajuntament, sinó que ha significat passes molt importants en la recuperación del retard històric que havia acumulat el municipi. La feina, però, no està acabada i és la nostra intenció continuar-la fins al darrer dia d’aquesta legislatura, amb el mateix entusiasme i il·lusió amb què la vam emprendre. Vista la situació i els fets ocorreguts, anunciem que continuarem participant en l’equip de govern municipal i en el seu projecte, desvinculant-nos de les decisions i actuacions que pugui emprendre el nostre partit”.
Atesa la situació, no sembla que l’Alcaldia per a Jordi Sánchez perilli. Sobretot perquè, com s’ha dit, ni Josep Parera ni la resta dels regidors de l’ADMC que formen part del segon grup polític més nombrós a l’equip de govern (7 regidors del PSC, 5 de l’ADMC i 1 d’ERC) tenen la intenció de provocar cap canvi. A l’oposició hi ha 7 regidors de CiU i una regidora del PPC.

 

També et pot interessar

Comentaris