Dilluns, 2 de novembre, comencen les obres de remodelació del centre del nucli històric de Calafell

alt
28/10/2009 - 21:55h

Les obres de remodelació del nucli històric de Calafell començaran dilluns vinent, 2 de novembre. La inversió és d’1.161.992,33 euros i tenen un termini d’execució de sis mesos, de forma que quedin enllestits abans del proper estiu. L’àmbit d’actuació correspon a una de les fases (la segona) de millora del nucli antic de Calafell i abasta la plaça de Catalunya (on hi ha l’Ajuntament), la plaça de la Constitució, el carrer de l’Església, un tram del carrer Major i un tram del carrer Principal. Un dels trets principals del projecte és que els vials i places passaran a ser zona amb ús preferent per als vianants.
Tota la zona que es millorarà passarà a tenir una plataforma única. Els vehicles podran passar, però no estacionar, es mantindrà la parada d’autobús a la plaça de Catalunya i es podrà fer càrrega i descàrrega. “Però tot l’espai està pensat preferentment per a les persones i, de fet, l’experiència demostra que la simple implantació de l’anomenada prioritat invertida pot arribar a reduir a la meitat el trànsit”, ha dit l’arquitecte autor del projecte, Toni Casamor.
El pla de remodelació del nucli històric ja va executar fa uns anys una primera fase consistent en la creació d’un aparcament per als veïns, els visitants i les persones que van a l’Ajuntament. L’aparcament està situat entre els carrers Principal, Alfons Mañé i Baix Penedès.
Quant a la tercera fase i final del projecte començarà després de l’estiu de l’any vinent, amb l’objectiu de deixar completada la remodelació del nucli històric durant l’ant 2011. El tinent d’alcalde de Territori, Ramon Ferré, ha indicat que “l’Ajuntament disposa d’una aportació del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, per import d’uns 700.000 euros, per tirar endavant aquesta tercera fase. Ens faltaran 500.000 euros més, que o aconseguirem d’alguna altra subvenció o que posarem de les arques municipals”.
El projecte preveu instal·lar nou enllumenat públic i una xarxa de recollida d’aigües pluvials, així com millorar les xarxes de serveis i plantar nou arbrat. En aquest sentit, se suprimirà el vol del cablejat telefònic i elèctric. També s’eliminaran les barreres arquitectòniques. A més, també es preveu instal·lar dues illes de contenidors soterrats, una a la plaça de la Constitució i una al carrer Principal, a la zona de l’aparcament. Totes dues illes de contenidors permetran la recollida selectiva. Finalment, s’instal·larà una conducció per a telecomunicacions, amb la finalitat d’evitar tornar a obrir els carrers.
Els materials usats a l’obra seran d’alta qualitat, però amb un plus afegit per l’entorn històric del barri. A més, s’aposta per tecnologies sostenibles, per exemple amb un enllumenat d’alta tecnologia i baix consum.
L’empresa adjudicatària de les obres és AMC5, del Vendrell. “Celebrem que les empreses locals i comarcals participin en aquestes adjudicacions, ja que és una forma molt directa de combatre la crisi i l’atur”, segons Ramon Ferré. El calendari es dividirà en dues fases per minimitzar al màxim les molèsties. Es garantirà el pas de vianants en tot moment i de vehicles sempre que sigui possible, a més de la càrrega i descàrrega amb un emplaçament provisional. Hi haurà un punt d’informació a l’aparcament del carrer Principal i existeix la possibilitat de demanar suport per a persones amb mobilitat reduïda.
A més, amb l’inici d’aquesta actuació, hi haurà un gran projecte en marxa a cadascun dels tres nuclis que formen el municipi de Calafell. Al nucli del Poble, la remodelació del nucli històric. Al nucli de la Platja, la renovació del Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, que ja ha començat la segona fase. I al nucli de Segur de Calafell, la remodelació del centre, al voltant de l’avinguda
Catalunya, obra acollida al Fons Estatal d’Inversió Local (Pla Zapatero). A Segur, d’altra banda, és imminent l’adjudicació d’una obra de millora del Passeig Marítim, consistent en la renovació d’un sector de la seva vorera costat muntanya.

També et pot interessar

Comentaris