Calafell recuperarà el tram final del torrent de la Cobertera

alt
14/10/2009 - 10:26h

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat un projecte per restaurar el tram final del torrent de la Cobertera, la finalitat del qual és recuperar-lo com a espai natural. Amb una inversió de 209.265,59 euros, la intervenció es realitzarà entre l’antic càmping Buen Vino i la via del ferrocarril, un tram de 270 metres de longitud, on un aflorament natural d’aigua dolça manté una zona humida, un espai fluvial on es troba vegetació característica i una creixent fauna d’aus aquàtiques.
El projecte preveu un seguit d’actuacions. Entre altres, es retirarà la vegetació no autòctona que hi ha aparegut, es netejaran i esporgaran l’arbrat i les plantes que es conservaran i es plantarà nova vegetació, amb espècies típiques de ribera de la terra baixa mediterrània. També es retiraran residus i es sanejarà la llera del torrent, amb la retirada de la primera capa de llots. Es refaran i protegiran els talussos dels dos marges de la riera, tot plantant també canyissars a les seves bases. Finalment
s’instal·larà senyalització informativa i divulgativa.
Segons el tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament, Josep Parera, “aquest indret és un dels darrers espais naturals que queden al nostre municipi i, a més, el tenim situat en un entorn urbà. No anem tan sobrats de zones verdes a Calafell com per tenir abandonada aquesta. És més, la seva situació permetrà anar connectant amb un corredor els parcs i zones verdes que s’estan creant en l’àmbit del nucli de la Platja de Calafell”. Parera ha¡ afegit que “la condició d’espai cèntric d’aquest torrent té també un interès pedagògic més que notable”.
L’Ajuntament de Calafell ha demanat a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), una subvenció per afrontar aquesta inversió, en la mesura que és la titular d’aquest espai fluvial.

També et pot interessar

Comentaris