Freixenet factura més de 500 milions d’euros gràcies al mercat exterior

09/10/2009 - 08:50h

 El grup Freixenet va facturar més de 500 milions d’euros en l’exercici tancat a l’abril d’aquest any, segons informava dilluns el diari ABC a resultes de les declaracions del president del grup cavista, Josep Lluís Bonet. Segons Bonet, aquest resultat positiu ha estat possible gràcies a què el mercat exterior ha compensat la caiguda de les vendes de cava al mercat nacional. Tot i que no precisa xifres, Bonet assenyala que el grup ha venut 200 milions d’ampolles, el 60% d’aquestes correspondrien a cava i la resta als vins tranquils produïts en els 18 cellers que Freixenet té repartits arreu del món.
Els resultats obtinguts per Freixenet responen, segons el seu president, a la «gran decisió estratègica» adoptada l’any 2007 de col·locar el seu cava Carta Nevada a la categoria de «reserva», cosa que suposa un mínim de 15 mesos de criança en bodega davant dels 9 a què obliga el Consell Regulador del Cava. Aquesta decisió d’augmentar la qualitat d’aquest producte va comportar un augment dels preus d’aquesta marca en un 25% el 2007 i gairebé un 9% l’any passat. Josep Maria Ferrer, director comercial de Freixenet, ha assegurat que, per aquest any, però, els preus es mantindran sense pujades.
Davant l’imminent inici de la campanya de Nadal, Ferrer es va mostrar, en les seves declaracions a l’ABC, optimista respecte dels números registrats l’any anterior.

També et pot interessar

Comentaris