Llena diu que és el sector qui ha de resoldre el tema dels preus del raïm

09/10/2009 - 08:45h

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va inugurar dimecres la 27a edició del Congrés Internacional del Cava que organitza la Confraria amb motiu de la Setmana del Cava. Llena va afirmar en la seva intervenció que “és important que es resolgui el problema del preu del raïm”, però va apuntar que “ha de ser el mateix sector qui ho faci des d’una posició de maduresa”.
Segons Joaquim Llena, el sector vitivinícola “s’està posicionant millor que mai al món” però “hem de donar estabilitat” i buscar un preu “just” per al raïm. Per a Llena, actualment s’estan pagant preus que no són “justos” i això “no es pot resoldre des del govern” i tampoc “amb una llei”, sinó que “s’ha de fer a través del diàleg i el consens”.
Joaquim Llena va expressar la seva “preocupació” pels productors de raïm i va afirmar que els “agradaria” que els paguessin un preu “just i raonable”. “No pot ser que els nostres productors hagin de patir cada any”, va afegir Llena.
El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural va afirmar que espera que el sector “entomi” aquest tema el millor possible i que el que ha passat aquest any “no torni a passar mai més”.
El discurs de Llena va ser el preludi de les conferències que s’havien organitzat amb motiu de la celebració del Congrés. Més de 200 persones van assitir a l’acte on es van presentar estudis innovadors de recerca sobre noves tècniques en el procés d’elaboració del cava.
El sommelier Josep Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, va tancar el cicle de conferències amb la xerrada “La cuina al cava”.

També et pot interessar

Comentaris