Canyelles i Olèrdola acorden la nova delimitació dels dos termes municipals al sector de Daltmar

01/10/2009 - 14:44h

Fa uns dies una representació tècnica i institucional dels ajuntaments de Canyelles i d’Olèrdola, del departament de Governació de la Generalitat i de l’Institut Cartogràfic de Catalunya procedien a comprovar “in situ” la nova delimitació acordada entre els dos termes municipals al sector de Daltmar. Es tractava de la culminació de l’expedient de delimitació acordat entre els dos ajuntaments i que serveix per fixar amb exactitud la línea de separació dels dos termes municipals, evitant així les problemàtiques sorgides per la discordança entre els plànols existents. La nova delimitació permet esvair dubtes i, com a criteri, s’ha respectat la realitat existent, mantenint la majoria de les parcel·les afectades dins del terme municipal on fins ara estaven registrades cadastralment, ja fos Olèrdola o Canyelles.
De l’expedient s’han vist afectades un total de 15 parcel•les que són de 6 propietaris diferents, per bé que els canvis més significatius només corresponen a tres parcel·les, que tenien la seva superfície dividida entre Olèrdola i Canyelles. Una d’elles passa a formar part d’Olèrdola en la seva totalitat i les altres dues passen a pertànyer a Canyelles. La delimitació acordada ara és un requisit per a poder completar el procés de reparcel.lació de Daltmar, actualment en tramitació amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola, i suposa superar la delimitació imprecisa existent fins ara, que datava de principis del segle passat.

Els expedients de delimitacions per marcar amb claredat on acaba un terme municipal i comença un altre són mesures força freqüents que sovint s’engeguen a partir de necessitats de planejament, com ha estat ara el cas de Daltmar. Un dels criteris freqüents per establir inicialment es límits dels municipis era fer-los coincidir amb límits de finques, accidents geogràfics o camins. Les variacions sorgides amb el temps en aquests criteris físics i la possibilitat de disposar d’instruments cartogràfics més exactes, fan que en l’actualitat es puguin establir amb precisió i sense dubtes els límits de terme.
Per a que la nova delimitació passi a ser efectiva, un dels darrers tràmits que caldrà complir és l’aprovació definitiva de l’expedient per part dels ajuntaments de Canyelles i d’Olèrdola. En el cas d’Olèrdola, l’acord es preveu prendre en la propera sessió de ple municipal, convocada per dimecres 7 d’octubre.

També et pot interessar

Comentaris