Què passa a Cal Noi Noi?

07/08/2009 - 10:53h

Els inicis d’un grup de persones al capdavant d’una colla no són fàcils i requereixen un període d’adaptació de totes les parts. A principi d’any es presentava el Projecte Nou, una iniciativa encapçalada per Manel Trias i Manel Cantón, amb la intenció de canviar el tarannà i la filosofia d’una colla amb 28 anys de trajectòria. Una àmplia majoria de la colla així ho va entendre i va donar suport majoritari a un grup que començava amb il·lusió i ganes.
Però no tothom ho va veure de la mateixa manera i un grup reduït de castellers, alguns que havien ostentat càrrec amb anterioritat i amb certa influència en el si de l’entitat, van començar a posar pals a les rodes i a impedir d’aquesta manera que Projecte Nou pogués avançar i arribar a bon port. El president de la colla, Manel Trias, ho explica d’aquesta manera: “El problema amb aquest petit grup, de sis o set persones, és que no va acceptar de manera democràtica el resultat de l’assemblea. La majoria de la colla va decidir un canvi i es poden fer dues coses o bé acceptar treballar per la colla o posar dificultats”.

I aquesta és l’opció que va triar aquest reducte, una opció que ha fet més mal que bé. “No dubto que aquestes persones s’estimen la colla, però amb els anys se l’han fet tan seva que ara els costa acceptar un canvi i treballar de manera més anònima. Ningú no és etern”, sentencia Trias. No es pot parlar més clar.
Els Xicots de Vilafranca van començar l’any amb moltes ganes. Els assajos a l’exili a l’Escorxador van coincidir amb força afluència de gent. El retorn a Cal Noi Noi un cop finalitzades les obres va començar a enrarir l’ambient. Va ser a partir de Fires quan es va produir un estancament en l’evolució, coincidint també amb la renovació d’algunes peces del tronc i de tot el pom de dalt. Aquesta circumstància afegida als resultats castellers, que no acabaven d’acompanyar, va donar ales als dissidents. A partir d’aleshores no s’ha pogut anar més enllà del cinc de set i el castell de vuit es fa esperar.
Manel Trias està convençut que l’arribada dels castells de vuit servirà per reconduir la situació tornant a la plena normalitat.
El president dels Xicots explica que a la colla s’ha produït una situació paradoxal, atès que hi ha un contrast molt evident entre la bona acollida que l’entitat ha tingut en l’àmbit extern, sobretot institucional, i en canvi s’han trobat amb dificultats internes amb les quals ja comptaven “els primers mesos”, però no en plena temporada

També et pot interessar

Comentaris