Els Xicots de Vilafranca carreguen el primer quatre de set amb l’agulla

15/05/2009 - 08:08h

Els Xicots de Vilafranca van actuar diumenge a la plaça del Monestir de Sant Cugat de Vallès, en el marc de la Diada Castellera de Sant Ponç, la darrera actuació prèvia a la gran cita de diumenge en plaça pròpia amb motiu de les Fires de Maig. En aquesta ocasió, compartien plaça amb els Castellers de Sant Cugat i els Castellers d’Esplugues. La diada començava amb pilars de quatre de salutació al públic.

La colla vilafranquina va obrir la diada amb un tres de set que va presentar bones mides i que, al mateix temps, permetia estrenar nova canalla. Tot i les novetats en els pisos superiors el castell es va descarregar amb seguretat i convicció.

En segona ronda, els de Cal Noi-Noi feien un quatre de set lleuger de pes, un pas més cap a un dels objectius que persegueix la colla en aquest inici de temporada, el quatre de vuit.

En tercera ronda, es van atrevir amb el primer quatre de set amb l’agulla de l’any que, dissortadament, va caure per una errada de concentració en el pilar quan ja baixava. Els vilafranquins van tancar l’actuació amb un pilar de cinc i, posteriorment, dos pilars de quatre simultanis, tots ells descarregats amb solvència.

De la seva banda, els amfitrions, els Castellers de Sant Cugat, feien el tres de set, el quatre de set, el cinc de sis i un vano al pilar de cinc. L’altra colla convidada, els Castellers d’Esplugues, feien el tres de set, el quatre de set, el quatre de sis amb l’agulla i un vano al pilar de cinc carregat.

Tot i només poder carregar el quatre de set amb l’agulla, els Xicots van sortir de la plaça apuntant-se els millors registres del migdia.

Efemèride

Cal tenir en compte que Sant Cugat del Vallès és una plaça molt recordada i simbòlica per als Xicots, ja que va ser en aquesta localitat que fa deu anys, el 26 de juny de 1999, els vermells vilafranquins van descarregar el primer quatre de vuit de la història de la colla.

També et pot interessar

Comentaris