Els treballadors de la recollida de residus urbans anuncien una vaga indefinida

Contenidors de brossa amb bosses fora, en una de les avingudes de Calafell. Foto: ACN.
25/03/2021 - 21:00h

El comitè d’empresa denuncia que FCC no ha complert amb el conveni, i no els ha apujat un 1% el sou tal com estava pactat

El comitè d’empresa de Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), concessionària de la recollida de residus urbans per encàrrec de la Mancomunitat Penedès-Garraf, ha anunciat aquest dijous una convocatòria de vaga indefinida a partir del pròxim dilluns a les 5 de la matinada.

Els treballadors acusen l’empresa de no haver respost a la demanda d’augmentar els salaris un 1%, tal com estableix en conveni, “aprofitant-se de la crisi econòmica que travessa el país”.

En un comunicat enviat als mitjans, els treballadors també lamenten que FCC “tampoc garanteix la seguretat laboral, ni la provisió de mitjans adequats perquè els treballadors puguin fer la seva feina amb les condicions adequades de salut”.

“Malgrat que els treballadors d’aquest sector hem estat a primera línia exposant-nos cada jornada per complir la funció de mantenir els carrers nets, l’empresa prefereix reduir els salaris, en lloc de recompensar el sacrifici”, asseguren des del comitè d’empresa.

Per això han fet una crida a la població “perquè ens doni suport en l’intent d’aconseguir les nostres demandes justes”, i també han demanat ajuda a la Mancomunitat i als ajuntaments del territori “perquè intervinguin i exigeixin a l’empresa que compleixi els pactes i evitar, així, un drama social”.

A l’espera de la negociació

Per la seva banda, des de la Mancomunitat Penedès-Garraf han apuntat que estan “a l’espera de l’evolució de les negociacions entre el comitè de treballadors i l’empresa concessionària, que continuen obertes”, i han explicat que s’ha presentat una petició de serveis mínims al Departament de Treball.

“En cas que finalment la vaga sigui una realitat, des de la Mancomunitat apel·lem a la col·laboració ciutadana i recomanem seguir els canals de comunicació de cada ajuntament on s’anirà informant de la situació en cada moment”, han afegit.

També et pot interessar

Comentaris