La Fira del Gall de Vilafranca busca nou públic jove organitzant una vesprada festiva
La mostra posarà a la venda al voltant de 2.000 galls del Penedès amb IGP
La 360 edició de la Fira del Gall de Vilafranca arribarà puntualment a la cita un any més els propers 21 i 22 de desembre. La mostra tonarà a convertir la ciutat en la capital catalana de la gastronomia i els tastos de qualitat i de proximitat. Enguany, des de l’Ajuntament de Vilafranca es vol fer una aposta per atraure públic jove a la fira buscant la seva consolidació futura.
Per aconseguir aquest objectiu, el programa inclou la novetat d’una vesprada festiva el dissabte 21 a l’espai de la Mostra Gastronòmica, que s’iniciarà a les 5 de la tarda i acabarà a les 9 del vespre. A la vesprada es combinaran la mateixa gastronomia, l’humor i la música. L’espectacle “Jarana” del còmic Guillem Estadella serà l’eix central de l’activitat, un espectacle que es maridarà amb degustacions de vi de la DO Penedès i productes elaborats amb Gall del Penedès IGP pels mateixos criadors presents a la mostra. La festa acabarà amb un sessió de música a càrrec dels DJs de La Cara B.
Més enllà d’aquesta novetat, la fira es convertirà, una vegada més, en una exhibició de la qualitat del Gall del Penedès amb IGP. Es posaran a la venda al voltant de 2.000 galls a càrrec dels quatre criadors de la raça autòctona penedesenca que existeixen a dia d’avui. Cada criador oferirà la possibilitat de comprar exemplars vius, exemplars sacrificats i trossejats, o exemplars ja cuinats.
Els preus es mantenen en relació a les últimes edicions. L’exemplar tallat tindrà un cost de 18 euros/kg, el gall sencer de 16,5 euro/kg, i el cuinat sencer de 75 euros/kg. L’oferta cuinada consistirà en un gall de tres quilos, ja tallat i rostit per ser consumit a casa.
La presentació de la Fira del Gall s’ha dut a terme aquest dimarts al Vinseum de Vilafranca. L’alcalde Francisco Romero ha incidit en el fet que “la fira ens vincula a tots amb la nostra infantesa, amb les nostres famílies i amb les nostres amistats. Es un moment del calendari festiu de la vila molt important a tots els nivells”. Romero ha valorat el fet que enguany “la fira arriba molt poques setmanes després de la inauguració d’un altre element cabdal com el Vinseum”.
El programa de la mostra es completarà amb la participació de sis restaurants que oferiran Gall del Penedès a la seves cartes i també degustacions a l’espai de la Mostra Gastronòmica de la mateixa fira al Parc de Sant Julià i al pavelló firal. Igualment, hi haurà un “Showcooking” amb el cuiner i influencer Cintet Carafí i la cuinera Gemma Riera. El sadurninenc Cintet Riera també serà el protagonista del pregó d’aquest any que es llegirà el dimecres 18 al Vinseum.
Entre les cites tradicionals, cal destacar la 27a edició de la Mostra de Bestiari Festiu i de Ploma que introduirà una novetat en el seu recorregut. La regidora de Turisme Gemma Romeu ha recordat que “volem integrar tot l’eix comercial de Vilafranca en el recorregut de la cercavila”. La plantada del bestiari serà diumenge 22 a les 10 del matí i la sortida de la cercavila a les 12 del migdia des de la plaça de la Gastronomia al recinte firal.