Vilafranca obrirà les portes del seu patrimoni arquitectònic a través de 19 edificis singulars

La regidora de Turisme, Gemma Romeu i Francesc Perea, membre del consell rector de Covides
17/09/2024 - 13:44h

La 7a edició de l’Obrim Vilafranca oferirà 165 visites els propers 28 i 29 de setembre.

El darrer cap de setmana d’aquest setembre torna una nova edició de l’Obrim Vilafranca. 19 edificis singulars que normalment no es poden visitar obriran les seves portes per ser visitats. És ja la setena edició del programa on s’inclouen des d’habitatges particulars, a seus d’institucions o magatzems, que es podran visitar la tarda del dia 28 de setembre i el matí del dia 29 de setembre.

Totes les visites, 165 en total, seran amb reserva prèvia i tindran un cost de 2€ cada una, un preu simbòlic que s’aplica per cobrir part del cost de l’esdeveniment però, sobretot, per evitar que una sola persona reservi moltes entrades i no acudeixi a les visites, impedint que d’altres persones puguin fer la visita. Aquesta era una circumstància recurrent quan les entrades eren gratuïtes. Cal tenir en compte que la compra es farà exclusivament a través de la plataforma de venda d’entrades de l’Ajuntament de Vilafranca entrades.vilafranca.cat, a partir del divendres 20 de setembre, a les 10h.

L’objectiu de l’Obrim Vilafranca és mostrar el patrimoni cultural arquitectònic per donar-li valor i contribuir al seu manteniment, amb la particularitat que es poden descobrir espais de la vila on, en la majoria dels casos, els visitants seran rebuts pels propietaris de les cases o per persones vinculades a cada entitat, que els faran viure i conèixer històries i anècdotes interessants, i els mostraran els tresors culturals que amaga cada racó.

Tres nous emplaçament per aquest edició

Aquest any el programa incorpora tres nous emplaçaments als espais visitables: Cal Durich, Can Freixedas (seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès) i un visita que combina el campanar dels Trinitaris i la rectoria.

El repte de l’Obrim Vilafranca per aquesta edició és aconseguir un augment significatiu de visitants de fora de la comarca i donar visibilitat a la riquesa arquitectònica de la vila, convidant-los a tornar per conèixer Vilafranca del Penedès més a fons. La regidora de Turisme, Gemma Romeu, valorava que amb iniciatives com aquesta “reforcem l’aposta d’activitats de qualitat que aportin valor a la vila. Volem sobretot que els vilafranquins i les vilafranquines coneguin el nostre patrimoni i en siguin ambaixadors, però també que vinguin visitants de fora i creiem que l’Obrim és una proposta atractiva”.

En xifres l’any passat van ser 2.710 persones les que van participar en alguna visita i enguany s’espera arribar a les 3.000 persones.

Copa de vi o cava al Patí de la Casa Janer, seu de Covides

La presentació s’ha fet al pati de la Casa Janer, on les persones que tinguin una entrada podran gaudir, després de la seva visita, d’una copa de vi o cava. Francesc Perea, membre del consell rector de Covides, que té la seu a la Casa Janer (rambla de Nostra Senyora, 45), agreïa la iniciativa a la qual participaran, convertint el pati d’aquesta casa històrica en un lloc de referència per a la degustació de vins a Vilafranca del Penedès, Capital del Vi.

Des de l’organització s’ha informat que en totes les visites, la majoria seran de 45 minuts, hi haurà un guia. El dia de la visita l’accés serà únicament i exclusiva amb l’entrada comprada prèviament a través dels canals establerts i que cal tenir present en ser davant de la casa reservada 15 minuts abans de l’hora d’inici. Un cop començada la visita, no s’hi podrà incorporar ningú. Depenent de la casa a visitar els aforaments van de les 13 a les 30 persones.
 

També et pot interessar

Comentaris

1336