Més de 200 persones es concentren a Sant Sadurní contra la gestió de l’Intermunicipal

14/06/2024 - 17:02h

La comunitat educativa del centre denuncia coaccions de la direcció.

Aquest dijous a la tarda més de 200 persones es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia convocades pels docents i les docents del l’institut Intermunicipal, amb el suport dels sindicats CGT i la Intersindical. Amb la plaça plena de famílies, alumnes, exalumnes i altres professionals de l’educació, els docents afectats van denunciar el “menyspreu, autoritarisme, retallada de la democràcia i canvi de rumb pedagògic de la mà del nou director del centre, Sergi Badenes”. Afegien que això s’ha produït amb “la complicitat i l’encobriment dels serveis territorials del Penedès, encapçalats per la directora, Pilar Rodríguez”.

Rere una pancarta amb el lema “L’Inter que volem: Prou autoritarisme, prou intimidacions. defensem l’educació de qualitat a l’Inter”, els docents convocants van assenyalar que les males praxis exercides des de la direcció estan afectant negativament, no només el personal docent, sinó també l’aprenentatge que rep l’alumnat.

Durant la concentració, els convocants van posar l’accent en recordar que en els dos darrers cursos, just d’ençà que pren la direcció Sergi Badenes, “les baixes s’han incrementat per sobre la mitjana habitual i el 25% del claustre haurà de marxar, o bé perquè el director no els hi fa la continuïtat, o bé perquè no volen ni poden suportar més el tracte denigrant per part d’aquest”. Assenyalen igualment que “les amenaces i coaccions s’han convertit en una pràctica habtiual de la direcció”, i que el director vol fer del centre “el seu projecte personal i actua sense cap interès pedagògic”.

Finalment, van voler posar da manifest “la inacció del departament d’Educació i dels recents serveis territorials del Penedès, malgrat les nombroses queixes que s’han fet arribar a l’inspector i la directora dels serveis territorials”.

A la concentració s’hi van aplegar exalumnes del centre com Jordi Llavina, Anna Roig o Cesc Freixes, i també Pep Callau, col.laborador habitual de l’institut que van voler donar suport als docents denunciants

També et pot interessar

Comentaris