L’Ajuntament d’Olèrdola acull el primer ple infantil

12/06/2024 - 10:19h

Alumnes de 5è i 6è de les dues escoles del municipi debaten i trien dues propostes a realitzar aquest 2024

Els alumnes de 5è i de 6è de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta van participar en el primer Ple dels Infants d’Olèrdola, celebrat dimarts al saló de sessions de l’Ajuntament i durant el qual els alumnes van decidir el destí de 2.000€ del pressupost municipal.

Després del treball previ realitzat a les escoles, cada centre portava al ple dues propostes. El projecte triat pels alumnes de cicle superior de l’escola Circell va ser l’actuació de reaprofitar l’aigua pluvial per regar l’hort de l’escola.

L’actuació més votada al ple entre els alumnes de 5è i de 6è de l’escola Rossend Montané va ser el projecte “Un Sant Pere verd i viu”, consistent en instal·lar tres jardineres amb plantes aromàtiques autòctones.

Cada projecte guanyador disposarà de 1.000€ per ser realitzat abans d’acabar aquest 2024.

En la presentació del ple, l’alcaldessa i regidora d’Educació, Fina Mascaró, explicava que el Ple dels Infants és un projecte que ella s’havia fixat des de la seva entrada a l’Ajuntament, feia ja més de 8 anys. Resumia que el propòsit és que els alumnes “vegin què suposa poder decidir” en un Ajuntament i com poden “assolir els seus objectius amb la paraula i el diàleg”.

També et pot interessar

Comentaris