La Flama del Canigó arribarà el 23 de juny a 14 municipis de l’Alt Penedès

Membres d’Òmnium Alt Penedès, amb Toni Vidal, president de l’entitat a la dreta
11/06/2024 - 15:35h

Com mana la tradició el 23 al migdia arribarà al poble de Torrelles de Foix i des del Santuari de Foix es repartirà per tota la comarca.

Òmnium Alt Penedès ha presentat aquesta setmana tots els actes que envolten l’arribada de la Flama del Canigó a la comarca i que es renova cada any al cim del Canigó i centenars de voluntaris, entre els quals aquest any n’hi haurà del Centre Excursionista del Penedès, la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així és com comença la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Arribada a Torrelles

A l’Alt Penedès la Flama arribarà a catorze pobles: Vilafranca del Penedès, Torrelles de Foix, Sant Martí Sarroca, Pacs, Les Cabanyes, La Granada, Sant Pau d’Ordal, Olesa de Bonesvalls, Gelida, Sant Sadurní, Torrelavit, Puigdàlber, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona. Seguint la tradició, els voluntaris portaran la Flama al municipi de Torrelles de Foix a les dues del migdia del dia 23, moment en què començaran els actes comarcals amb la recepció i la pujada de la Flama al Santuari de Santa Maria de Foix, patrona del Penedès.

Des d’allà la Flama passarà per Sant Martí Sarroca i arribarà a la muntanya de Sant Pau des d’on es distribuirà a peu o en bicicleta a la resta de pobles de la comarca on al vespre arribarà puntual per encendre les fogueres de les revetlles de Sant Joan a cada municipi. A Vilafranca, l’arribada es farà a la plaça de la Vila després de fer un petit recorregut amb la lectura del Manifest, l’actuació dels Músics per la Llibertat, una audició de sardanes i el repartiment de fanalets.

I a Sant Sadurní l’arribada serà al Parc de la Rambla amb l’arribada amb els BTT Jabalís Vilarnau i tot seguit lectura del manifest. A continuació, carretillada amb els Diables Se M’n Refum, sopar de carmanyola i encesa de la foguera. La nit continuarà al Casal Popular el Carràs.

També et pot interessar

Comentaris