Convoquen una concentració de protesta contra la gestió directiva de l’institut Intermunicipal de Sant Sadurní

11/06/2024 - 13:22h

Dijous a les 7 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament

Els sindicats CGT i la Intersindical, amb participació de representants dela comunitat educativa i famílies, han convocat per dijous a les 7 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia una concentració de protesta per la gestió de la direcció de l’institut Intermunicipal. Els convocants han adoptat aquesta mesura davant la falta de respostes del departament d’Educació de la Generalitat a les seves demandes.

Els dos sindicats van denunciar a principis d’abril la situació “insostenible” que es vivia al centre educatiu a causa de “l’estil de lideratge poc democràtic del director Sergi Badenes i amb una manca absolut de diàleg vers el conjunt del professorat”. Afegien que la direcció havia “coaccionat” els treballadors de l’institut en diverses ocasions. La situació havia afectat la qualitat de l’ensenyament, segons els denunciants.

Angel Sagarra, secretari d’organització de la Intersindical, ha explicat que la protesta convocada per dijous compta amb el suport d’un nombrós grup de famílies i de treballadors. “Hem hagut de tirar endavant l’acte de protesta davant la falta de resposta del departament i veient que el final de curs s’acosta sense que el tema estigui resolt”.

Sagarra ha assenyalat que l’Ajuntament de Sant Sadurní ha intentat mediar en el conflicte, però que tampoc ha obtingut cap resposta. Tot plegat ha desembocat, segons el sindicat, a haver de prendre mesures més explícites.

Com a acte previ a la concentració de dijous, aquest dimecres a les 7 de la tarda a la planta baixa de l’Index (carrer Pompeu Fabra, 34), hi haurà una trobada amb el professorat del centre educatiu per avaluar la situació i proposar millores de futur en el funcionament de l’institut. Les conclusions d’aquesta trobada s’exposaran a la concentració pública de dijous.

També et pot interessar

Comentaris