Dispositiu policial a Coma-ruga fruit d’una ordre judicial de desnonament

L’operatiu policial d’aquest dijous per desocupar immobles okupats il·legalment des del 2011 (Foto: Ajuntament del Vendrell)
06/06/2024 - 16:12h

L’ocupació de l’immoble des del 2011 feia un parell d’anys que generava conflictes de convivència ciutadana.

Aquest dijous s’ha dut a terme un dispositiu policial conjunt de Mossos d’Esquadra i Policia Local del Vendrell fruit d’una ordre judicial de desnonament en els immobles ocupats als carrers Gavina i Ocells del nucli de Coma-ruga (el Vendrell) i els quals són propietat de la Sareb.

Aquests immobles estan ocupats des del 2011 per diferents persones i des de fa 2 anys hi ha ocupes més conflictius. Des del 2021 hi ha denúncia d’aquesta ocupació conflictiva, que afectava greument la convivència veïnal per baralles, tràfic de drogues i robatoris.

El regidor de Seguretat ciutadana de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha explicat que “els veïns i veïnes han viscut aquests darrers anys amb molta por, cosa que els impedia fer una vida normal”.
En l’últim any i mig la Policia Local del Vendrell hi ha fet 113 intervencions per incendi, per punxades a la llum i desperfectes a la xarxa d’aigua públiques, per identificacions de persones sospitoses de fets delictius, per baralles, per furts i per violència de gènere.

Una quarantena de persones desallotjades

Per ordre judicial, s’ha desallotjat 41 persones, entre les quals, 8 menors. L’Ajuntament del Vendrell ha activat el protocol de Serveis Socials conjuntament amb la Generalitat de Catalunya per atendre les famílies amb menors.

L’operatiu policial ha consistit en desallotjar les persones okupes i tapiar els immobles. La Policia Nacional també ha practicat 4 detencions per infracció de la llei d’estrangeria.

Christian Soriano ha manifestat: “Estem molt satisfets que per fi, i després de mesos de lluita, els veïns i veïnes tornin a recuperar la seva vida i la tranquil·litat, que torni la convivència en un barri en el qual durant molt de temps ha viscut molta conflictivitat a causa de les ocupacions il·legals”. I afegeix que “es tracta d’una ocupació delinqüencial, en què okupes amb antecedents penals han provocat que la presència policial hagi estat contínua i permanent per baralles, tràfic de drogues, robatoris, furts i altres fets delictius. I, en aquest sentit, es demostra que el procediment, tot i que és lent i que cal millorar i canviar, al final funciona”.

“Estem satisfets que els veïns i veïnes, a qui estem agraïts per la seva paciència, hagin recuperat la seva vida. I, com no pot ser d’una altra manera, donem les gràcies als Mossos d’Esquadra per la col·laboració amb la nostra Policia Local”, ha conclòs Soriano.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha posat en relleu de la seva banda que “avui hi ha hagut el final d’una llarga intervenció per resoldre una ocupació d’immobles que generava molts conflictes, que es va iniciar amb la petició de l’Ajuntament del Vendrell a la propietat, en aquest cas la Sareb, perquè iniciés els tràmits judicials per desocupar-lo”.

Així mateix, Martínez l’alcalde vendrellenc afegeix que “les famílies amb menors, que tenen risc de vulnerabilitat i dificultat d’accés a un habitatge, seran ateses pels Serveis Socials per trobar una solució a la seva situació”.

Des de la Sareb es remarca que, un cop desallotjats els immobles, “s’hi ha accedit per instal·lar mesures de seguretat que tenen com a objectiu evitar una nova ocupació de la promoció, així com evitar riscos per als veïns”. Finalment, el conegut com a ‘banc dolent’ “lamenta les molèsties que han patit els veïns tots aquests anys per l’ocupació d’aquesta promoció”.

També et pot interessar

Comentaris