L’Ajuntament al·lega contra el Pla Territorial del Penedès per reclamar que la C-32 es cobreixi al coll de Calafell

L’autopista C-32 al seu pas pel coll de Calafell (Foto: Ajuntament de Calafell)
05/06/2024 - 12:49h

Considera que pot recuperar-se el corredor natural que ja exista abans de l’autopista, sense causar cap potencial afectació al barri de la Masia de la Font.

L’Ajuntament de Calafell ha presentat al·legacions contra l’Avantprojecte del Pla Territorial del Penedès. La junta de govern local ho ha aprovat en la seva reunió d’aquest 3 de juny.

La impugnació es refereix a la creació d’un corredor biològic, que pot afectar una part del barri de la Masia de la Font i deixar sense resoldre la manca de permeabilitat entre els dos costats de l’autopista, quan hi ha alternatives com cobrir l’autopista amb un fals túnel.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica: “No estem contra el corredor biològic. El que diem és que pot fer-se passar per damunt de l’autopista C-32, si aquesta es cobreix en aquest tram del coll de l’Argila, conegut popularment com a coll de Calafell”.

Ferré destaca una qüestió clau: “Abans de l’autopista, ja hi havia un corredor natural en aquesta zona: era la muntanya que va ser esventrada en fer-hi una trinxera en vertical. Llavors ja va posar-se sobre la taula el fals túnel, que en aquell moment va descartar-se”.

“Som ben conscients que l’actuació que proposem seria a molt llarg termini. Però és ara que cal deixar-la inclosa en la planificació territorial del Penedès”, diu també l’alcalde calafellenc.

El carrer Maresme

La proposta de corredor biològic que inclou l’avanprojecte de pla territorial passa pel carrer Maresme. És un vial que està urbanitzat i construït de forma discontinua. A més, hi ha un dipòsit municipal d’aigües.

L’al·legació de l’Ajuntament de Calafell, segons remarca l’administració, també busca que aquesta situació quedi clara. “No cal que res quedi potencialment afectat pel corredor, ni que aquest hagi de fer ziga-zagues pels solars buits, quan hi ha l’opció de recuperar el corredor original”.

D’altra banda, l’Ajuntament de Calafell també ha fet una al·legació relativa al fet que a l’avantprojecte de pla territorial Calafell apareix com un municipi de polaritat comercal complementària en relació a altres municipis com Sitges, Sant Pere de Ribes, Piera o Sant Sadurní d’Anoia.

“No té lògica ja que aquestes altres localitats estan per sota en el número d’equipaments i l’atracció que genera al veïnat dels entorns i de la comarca per la seva activitat”, diu Ramon Ferré. Per això, es reclama que Calafell tingui la condició de municipi de polaritat comarcal plena, no pas complementària.

També et pot interessar

Comentaris