Comença a Calafell la segona edició del Pla de competències familiars
Hi participen un total de 13 unitats familiars amb fills en edat pre-adolescent.
L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa la segona edició del Pla de competències families. És una activitat específica dintre del Pla de xoc contra la pobresa, dirigida específicament a famílies amb fills i filles, per millorar la convivència tant dintre de la unitat familiar com en l’àmbit comunitari.
En aquesta edició de 2024, hi participen 13 famílies amb nens i nenes d’entre 12 i 14 anys. En l’anterior edició es va treballar amb grups familiars amb nens més petits. Ara se centra, per tant, en pre-adolescents.
El Pla de competències familiars de Calafell s’allargarà durant catorze setmanes, amb una sessió setmanal els dijous a la tarda. Si les famílies participants també tenen infants de menor edat que els que participen al programa, aquest nens i nenes més petits es queden al servei municipal del Calafell Concilia mentres duren les sessions de treball.
Totes les families que participen en aquesta activitat formen part del Pla de xoc contra la pobresa que impulsa l’Ajuntament de Calafell. La seva participació és obligatòria per seguir dintre del programa de seguiment del pla de xoc com a part del compromís de les famílies de la seva feina activa per la seva normalització econòmica i social.
Els infants de les famílies participants poden accedir a les beques d’activitats extraescolars a l’escola Camp Joliu de l’Arboç, en virtut del conveni entre l’Ajuntament de Calafell i el centre educatiu per oferir aquestes places als nens i nenes de famílies vulnerables. 21 nens i nenes de Calafell ja s’han beneficiat d’aquest programa des de l’any 2021.
La tinent d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Calafell, Helena Rubio, explica: “Hem prioritzat unitats familiars que, tot i estar en risc o directament en situació d’exclusió social, podien aconseguir un canvi de debò en les seves vides”. Rubio diu també: “És la filosofia del pla de xoc contra la pobresa: apostar per qui ha mostrat compromís autèntic i real per a sortir-se’n. I això s’ha notat en els resultats”.
“Cal insistir que és una nova forma de treballar. No és un pla assistencialista, sinó reversor de situacions”, subratlla Helena Rubio. “Volem anar més enllà de donar ajuts a qui els necessiti, perquè els serveis socials no han de ser una mera gestoria de subvencions, sinó un instrument per revertir la pobresa i l’exclusió social”, conclou.