La Bisbal del Penedès adjudica el contracte de control de les colònies felines

14/05/2024 - 12:18h

Tindrà una durada de 12 mesos i servirà per fer-ne un seguiment i aplicar el mètode de gestió ètica sobre els gats ferals.

La Junta de Govern local de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès celebrada aquest dilluns va aprovar, a petició de la Regidoria de Benestar Animal, el contracte amb l’empesa Comertu Control de Aves, SL, per al control de les colònies felines del municipi en aplicació de la Llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals.

Aquest contracte ascendeix a 9.438€ (IVA inclòs) i tindrà una durada de 12 mesos, durant els quals estan previstes les tasques següents: Reconeixement de les colònies existents i futures, aplicació de mètode CER (captura, esterilització i retorn), control de les zones d’alimentació així com el recompte i seguiment dels gats existents i futurs, captura i trasllat al veterinari i alimentació en els seus trasllats, i control i seguiment del voluntariat.

El passat 7 de maig, l’alcaldessa Agnès Ferré;  el regidor de Benestar Animal, Daniel Caballero; i el gerent del Grupo Comertu, Eduardo Burgaleta; van reunir-se amb el voluntariat que alimenta les colònies de gats ferals registrades al municipi bisbalenc per informar-les d’aquesta nova contractació, amb l’objectiu que coneguessin de primera mà com seria el nou funcionament del servei per a la gestió ètica de les colònies de gats del municipi.

Tal com va explicar el regidor de Benestar Animal, Daniel Caballero, “des de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès som molt conscients de la problemàtica de la sobrepoblació de gats de carrer. A més, volem vetllar per la seva salut i benestar. Per això, i perquè volem donar compliment a la Llei 7/2023 de Protecció dels drets i de benestar dels animals, sempre estem cercant noves maneres de treballar que ens permetin fer una feina cada vegada més efectiva. En aquest sentit, creiem que amb aquesta nova contractació agilitzarem les esterilitzacions de gats felins, prioritzant els mascles, que són els que es mouen entre colònies”.

“D’altra banda, aquesta empresa té capacitat per ‘caçar’ i transportar diversos gats cada vegada, ja que tenen una àmplia experiència i, en l’actualitat, treballen per prop de 90 ajuntaments”, afegeix el mateix regidor.

Daniel Caballero ha posat èmfasi en “la necessitat que tots i totes anem a una, perquè el servei sigui efectiu. De fet, una de les coses que s’establiran amb el nou servei -i de les quals s’ha donat informació a les persones que han vingut a la reunió- és que tots els gats de totes les colònies hauran de menjar durant una hora al matí i una altra a la tarda, tots a la mateixa hora, una norma que haurà de complir tot el voluntariat”.

Amb la posada en marxa d’aquest nou servei, les esterilitzacions, desparasitacions, la col·locació dels xips, etcètera. es faran des del CAAD Penedès. Quant a les urgències, aquestes les atendrà el veterinari Ferran Juan de Rodonyà, com fins ara.

També et pot interessar

Comentaris