Nou crit d’alerta contra la construcció del polígon logístic de Sant Marçal-Cal Vies

14/05/2024 - 09:57h

Diverses entitats presentaran al.legacions per frenar el projecte

Som Penedès i la Plataforma contra el polígon de Sant Marçal-Cal Vies han anunciat que presentaran noves al.legacions al projecte del polígon logístic que s’ha d’ubicar a terrenys repartits entre els termes municipals de Castellví de la Marca, Castellet i la Gornal i L’Arboç. Les al.legacions arriben la mateixa setmana que es presenta a la comarca l’avantprojecte del Pla Territorial Parcial, un pla que ha de definir el futur del Penedès.

Som Penedès i la Plataforma recorden que el projecte del polígon logístic dibuixa sobre el territori “una ciutat industrial amb naus de 20 metres d’alçada que és un atemptat contra el paisatge i el futur de la nostra comarca”. Josep Bertran va recordar que “l’aposta per la logística només genera llocs de treball robotitzats i molt escassos i, com a contrapartida, provoca alarmants indexs de contaminació i hipoteca el Penedès com nosaltres el coneixem”. Va afegir que “si aquesta mena de projectes es presentessin a regions com la Champagne, per exemple, ja estarien als tribunals”.

Les entitats volen llançar un “crit d’alerta” dirigit a la pagesia, els celleristes, els petits empresaris i els veïns i veïnes de tots els municipis sobre el projecte. “El polígon Sant Marçal-Cal Vies està pensat des de Barcelona i l’àrea metropolitana. En cap moment s’han tingut en compte les necessitats del territori”, asseyalen. “Tenim empresaris de l’Alt i el Baix Penedès que també ens han fet arribar la seva preocupació per aquesta actuació a gran escala”.

Des de les entitats es valora que fa pocs dies un dels tres ajuntaments afectats pel projecte, el de Castellví de la Marca, aprovés en un ple extraordinari la presentació d’al.legacions contra el macroprojecte. “En els últims mesos, hem informat els veïns i veïnes de Castellví de la Marca sobre el projecte i tot el que representa, i ara s’està començant a prendre consciència al municipi de la gravetat de la situació”, assenyalen des de la Plataforma.

Respecte al canvi de govern a la Generalitat, tant Som Penedès com la Plataforma es mostren escèptics “fa 20 anys que estem batallant contra la logística al Penedès i tots els governs, siguin del color que siguin, han mantingut sempre la mateixa actitud”. Les al.legacions són un primer pas per treballar en l’intent de revertir el projecte.

També et pot interessar

Comentaris