La il·lustradora Cristina Gallardo serà l’estampera de la festa major de Vilafranca

07/05/2024 - 18:59h

Aquesta codirectora del Firart anuncia una estampa de Sant Fèlix “amb una mica de crítica social”.

Els administradors de la festa major de Vilafranca han anunciat aquest dimarts a la platea del Teatre Casal el nom de la persona encarregada de fer l’Estampa de Sant Fèlix d’aquest any. Una tasca que agafa amb la màxima il·lusió la il·lustradora vilafranquina, Cristina Gallardo Cendra, una de les codirectores del Firart i balladora del ball de l’Àliga durant sis anys.

Gallardo treballa com il·lustradora per diversos projectes i qüestions relacionades amb la cultura popular, el feminisme i la crítica social. Ha realitzat murals a diferents espais del Penedès pel calendari que edita anualment l’Associació AMPERT, però també ha col·laborat amb el Casal Popular La Gueralda i l’esquerra independentista de l’Alt Penedès. Com activista milita als col·lectius Penedès amb Palestina, l’assemblea feminista La Ruda i forma part de la gestora de La Gueralda.

Durant la presentació els administradors han argumentat la seva elecció assegurant que “ens agraden les seves il·lustracions modernes i creatives” tot valorant també l’obra digital. “Creiem que pot donar un aire diferent i innovador”. El quintet ha apostat pel talent jove i emergent de la comarca.

Seguint el mateix guió-joc del dia de la presentació del pregoner els administradors han pres la paraula per fer diverses preguntes a l’estampera. Gallardo ha agraït el fet d’haver pensat en ella: “Per mi és un honor fer l’Estampa. Feia molts anys que hi pensava i em feia molta il·lusió que m’arribés aquest encàrrec, però mai m’hauria pensat que m’arribaria tan aviat”.

L’Estampera ha relatat com li va arribar la proposta tot esperant una reunió de Firart amb els administradors. “Em van passar una carpeta de propostes d’artistes pel Firart però en realitat hi posava si volia ser l’estampera”. La resposta de Gallardo va ser immediat i afirmativa. D’això ja en fa dos mesos ha explicat i mantenir el secret li ha resultat “molt complicat”.

Conscient que la seva estampa generarà comentaris de tota mena i que és un encàrrec que arriba només “un cop a la vida”. A preguntes de la polseguera que va aixecar l’Estampa de l’any passat Gallardo ha dit que “la meva no serà escandalosa, però hi haurà crítica social” i ha conclòs en què “parlaré del Penedès i identitat” i que “Sant Fèlix no tindrà la cara tapada però no sé com serà la seva cara”.

També et pot interessar

Comentaris