Sis pobles petits de l’Alt Penedès disposaran de caixer automàtic mòbil una o dues vegades al mes

25/04/2024 - 17:50h

Es un nou servei de la Diputació de Barcelona

Pacs del Penedès ha estat aquest dijous el primer municipi de l’Alt Penedès que ha utilitzat el nou servei de caixer automàtic mòbil que ha posat en marxa la Diputació de Barcelona. A més de Pacs, un altres cinc municipis de la comarca gaudiran d’aquest servei. Es tracta de Castellet i la Gornal, Puigdàlber, Santa Fe del Penedès, Pontons i les Cabanyes.

L’objectiu és assegurar que els habitants dels municipis que no disposen ni d’oficina bancària ni de caixer automàtic estable puguin treure efectiu amb qualsevol targeta de dèbit, de crèdit o prepagament, amb independència de l’entitat en què els usuaris tinguin el compte bancari. A més, també tindran la possibilitat de pagar i domiciliar rebuts de l’Organisme de Gestió Tributària de la mateixa Diputació de Barcelona i rebre informació de serveis que presta la corporació.

Un o dos cops al mes
El caixer viatjarà a partir d’ara en una furgoneta que s’anirà desplaçant pels diferents municipis. El caixer serà una vegada al mes als municipis de menys de 1.000 habitants, i dues vegades al mes en els municipis de més de 1.000 habitants. En el cas de l’Alt Penedès, Castellet i la Gornal (2.452 habitants) i les Cabanyes (1.005) superen la barrera dels 1.000 habitants i, per tant, tindran caixer mòbil dues vegades al mes. Per la seva banda, Puigdàlber (551 habitants), Pontons (523 habitants), Santa Fe del Penedès (378 habitants) i Pacs del Penedès (915 habitants) no arriben a la barrera del miler i disposaran del servei un cop al mes.

L’alcaldessa de Pacs del Penedès, Montse Amat, ha valorat la importància del servei al recordar que “som un poble amb una població envellida i que ens feia molta falta una oportunitat com aquesta. Pacs mai ha tingut cap oficina bancària estable i els veïns i veïnes sempre han hagut de recórrer a familiars o amics per desplaçar-se fins Vilafranca o Sant Martí Sarroca per treure diners o fer gestions”

L’estada de la furgoneta a cada poble durarà al voltant de 20 minuts, si bé en funció de la presència de clients, aquesta xifra podrà augmentar o disminuir. Per saber els dies i hores que estarà operatiu el servei a cadascun del pobles que se’n beneficiaran, se’n publicarà a diba.cat/web/caixer-mobil la relació de llocs i els horaris. Per la seva banda, els respectius ajuntaments penjaran la informació als portals web, i, finalment, també està previst que se’n reparteixin díptics als comerços locals. Per treure diners en efectiu, els clients hauran de pagar una comissió d’1,35 euros, mentre que per a la resta de serveis no hi haurà establerta cap altra comissió.

Dies i hores
El calendari del servei a l’Alt Penedès ja està establert. A les Cabanyes està previst aquest divendres (2/4 de 12 del migdia), i els dies 7 de maig (3/4 de 10 del matí) i 8 de maig (3/4 de 12 del migdia) a la plaça de l’Ajuntament; a Santa Fe del Penedès, el 8 de maig (3/4 d’11 del matí) davant de l’escola; a Castellet i la Gornal, aquest divendres (1 del migdia), i els dies 8 de maig (1 del migdia) i 9 de maig (1 del migdia) davant de l’Ajuntament.
A Puigdàlber, la furgoneta arribarà el 8 de maig (10 del matí) a la plaça de la Vila, i a Pontons, aquest divendres (3/4 11 del matí) i el dia 9 de maig (3/4 d’11 del matí) al pàrquing municipal, i a Pacs, el 8 de maig (12 del migdia) al carrer del Salinar.

També et pot interessar

Comentaris