La consellera Tània Verge coneix de primera mà els projectes d’Entrem i el Patí Vilafranca

18/04/2024 - 09:49h

Visites a la Poliesportiva i al supermercat solidari.

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha visitat aquest dimecres Vilafranca per a conèixer dos projectes en marxa a la ciutat, el del supermercat solidari gestionat pel grup Entrem a la plaça Tívoli i el del Patí Vilafranca de potenciació de l’hoquei femení. Verge ha valorat els dos projectes que signifiquen un pas endavant en la integració de persones en risc d’exclusió en el cas del supermercat d’Entrem, i de posada en marxa d’un ambiciós pla en el segon.

Durant la seva estada a la Poliesportiva, la consellera va mantenir una llarga trobada amb un grup de jugadores dels equips base femenins del Patí Vilafranca. Va estar acompanyada pel president del Patí Vilafranca, Fede Insenser, per la diputada d’ERC, LLuïsa Llop, i pels regidors d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca, Pere Sàbat i Gemma Urgell.

Verge va felicitar el club i les jugadores per la feina que estan duent a terme i va posar l’accent en recordar que “té molt de mèrit el projecte del Patí Vilafranca que fa un any no tenia cap equip femení i enguany disposa d’un sènior i d’una base molt consolidada amb 4 equips, que seran 7 o 8 la propera temporada”.

Tània Verge va aprofitar la seva estada a Vilafranca per recordar que “el Govern de la Generalitat ha multiplicat per quatre durant aquesta legislatura les inversions en esport femení”. Amb tot, es va mostrar preocupada pel fet que “un 70% de les adolescents de Catalunya no parctica cap esport. Hem de detectar quin és el motiu i buscar-hi solucions. Hem de saber el paper que hi juguen els esteriotips de gènere, els espais o la pressió estètica”. També va assenyalar que dels 800.000 esportistes federats a Catalunya, només 200.000 són dones, una xifra que s’hauria de compensar amb polítiques actives d’igualtat.

La consellera ha destacat que “l’esport té la capacitat de desafiar els estereotips, de trencar barreres i de generar canvis que van molt més enllà del terreny de joc. Hem d’aprofitar-ho per aconseguir els objectius que busquem”.

A Entrem

Abans d’anar a la Poliesportiva, Verge, el director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives del Departament d’Empresa i Treball, Juli Silvestre Martínez, i la directora territorial del Departament d’Igualtat i Feminismes al Penedès, Glòria Clota Marzà, van visitar el supermercat solidari gestionat pel grup cooperatiu Entrem. A l’establiment hi treballen persones en risc d’exclusió social.

Posteriorment, van mantenir una reunió amb el seu director general, Oriol Gaspa López, la directora del’Àrea d’atenció a les persones, Carina Leal, i diverses treballadores del grup cooperatiu a l’Espai SIS. En paraules de Verge, “hem pogut escoltar les veus de moltes dones i iniciatives que treballen cada dia per fer realitat la transformació feminista. Govern i entitats compartim un objectiu: fer avançar el país cap a la igualtat, i acabar amb totes les discriminacions, desigualtats i violències” .

També et pot interessar

Comentaris