L’Ajuntament de Calafell es veu obligat a retirar els ajuts a l’IBI arran de sentències judicials

Edifici principal de l’Ajuntament de Calafell.
10/04/2024 - 14:44h

L’import de les subvencions municipals, un total de 33.000 euros, es destinarà a serveis socials.

L’Ajuntament de Calafell es veu a obligat a retirar els ajuts a l’Impost de Béns Immobles (IBI), que estaven en vigor des de l’any 2017. Sentències del Tribunal Suprem han establert que els municipis, com remarca el calafellenc, no són competents per a subvencionar l’IBI.

Arran d’aquesta situació, l’Ajuntament calafellenc ha anunciat que destinarà l’import, uns 33.000 euros, a ajuts dels serveis socials. Així les coses, la convocatòria d’ajuts per a 2024 ja queda cancel·lada.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “No són sentències que afectin directament Calafell, però les hem de complir igualment, com està passant a molts altres ajuntaments”. I afegeix: “Encara que no hi estiguem d’acord, no s’hi pot fer res”.

Aquests ajuts, que ara finalitzen, eren conseqüència d’un acord assolit quan l’aprovació de les ordenances fiscals de l’any 2017, entre el govern de llavors i el grup municipal de la CUP. Des de llavors s’han atorgat ajuts per més de 200.000 euros.

Ramon Ferré conclou: “Ha estat una bona mesura. Les crisis econòmiques dels últims anys posaven en dificultats fins i tot qui tenia un habitatge, però a més s’hi incloïa els llogaters i els usufructuaris de l’habitatge, per la qual cosa era una política social que lamentem perdre”.

També et pot interessar

Comentaris