Els visitants dels cellers es gasten entre 30 i 60 euros en activitats i compres a les botigues

10/04/2024 - 09:56h

Els turistes internacionals compren molt més que els catalans

L’Agència Catalana de Turisme ha presentat aquesta setmana aVilafranca els resultats d’un ampli estudi de camp realitzat l’any passat que defineix el tipus de visitant dels cellers del país en general, i del Penedès en particular.

Un dels aspectes rellevants del treball és la despesa econòmica que realitzen els visitants tant per les activitats i tastos que s’organitzen als cellers, com per les compres a les botigues. La mitjana per visitant de despesa en activitats, visites i tastos se situa en els 29 euros, mentre que la mitjana de compres a les botigues dels cellers és de 37 euros per cada persona.

Aquestes xifres són molt superiors si es parla de visitants arribats d’Europa o de la resta del món. Les compres de productes del cellers a les respectives botigues arriben fins els 46 euros de mitjana en el cas de visitants del continent i fins als 58 en persones de països de la resta del món, fonamentalment Estats Units o Canadà.

Més enllà d’aquest fet estadístic, el director de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat, Narcís Ferrer, va voler destacar l’augment global del 48% de les vendes de les botigues dels cellers en el periode 2018-2023.

L’estudi també incideix en d’altres aspectes relacionats amb el perfil i els costums dels turistes que arriben al nostre país i al Penedès. La mitjana d’edat del visitant tipus se situa entre els 41 i els 50 anys i, curiosament, la major part dels turistes catalans no són experts ni estan vinculats al món del vi. En canvi, els foranis sí tenen un perfil més de “Wine lover”. Per percentatges, un 46% de visitants són catalans, un 11% arriben de la resta de l’Estat, i un 43% són internacionals (37% dels quals europeus).

Un dels objectius que busca l’enoturisme és la fidelització de la clientela i la desestacionalització de les activitats. A nivell de fidelitat, l’estudi constata un augment de persones que repeteixen visita, passant del 31% que hi havia el 2018, al 48% del 2023. També és rellevant la valoració que fan els visitants de la seva estada o activitat als cellers. La nota que atorguen bascula entre el 9 i el 10. Des de l’Agència Catalana de Turisme es posa l’accent en aquestes xifres.

També et pot interessar

Comentaris