L’Ajuntament reforça l’atenció a la gent gran amb la incorporació d’integradores socials

Els casals municipals del Tívoli i l’Espirall disposaran d’una figura que oferirà atenció personalitzada i supervisarà i dinamitzarà els espais

L’Ajuntament de Vilafranca aposta per reforçar l’atenció a la gent gran i ho fa amb la incorporació de la figura de la integradora social als casals municipals del Tívoli i l’Espirall. Aquestes professionals supervisaran i dinamitzaran els casals i les activitats que s’hi duen a terme i, al mateix temps, oferiran una atenció personalitzada a les persones que ho requereixin, amb especial atenció a la detecció de situacions de solitud i altres problemàtiques. Per aquest motiu es treballarà en col·laboració amb Serveis Socials.

El regidor de Drets Socials i Gent Gran, Ramon Zaballa, va informar que aquest nou recurs de l’Ajuntament respon a la necessitat de donar resposta a l’envelliment de la població, “que requereix més atenció, amb serveis especials com l’atenció domiciliària i tallers i activitats per avançar cap a un envelliment actiu”. El regidor va detallar que actualment a Vilafranca les persones de més de 65 anys s’acosten a les 8.000, gairebé un 20% de la població i la tendència és creixent.

Les integradores socials atendran en horari de matí i tarda entre les 10 i les 13h i de 15.30h a 19.30h. Actualment hi ha un centenar de persones que duen a terme activitats a cadascun dels casals de la gent gran municipals.

També et pot interessar

Comentaris