Aprovat inicialment a la Bisbal del Penedès el projecte d’obres d’un aparcament al barri de la Riba

La zona on s’hi habilitarà un aparcament (Foto: Ajuntament de la Bisbal del Penedès)
09/04/2024 - 16:50h

L’equipament comptarà amb 58 places d’estacionament en 1.632,60 m2 i estarà adaptat paisatgísticament a l’entorn.

La Junta de Govern de la Bisbal del Penedès ha aprovat inicialment el projecte bàsic i d’execució i l’estudi bàsic de seguretat i salut per a les obres de construcció d’un aparcament públic al barri de la Riba. El projecte ha estat redactat per Ignasi Forcada Martorell i l’import d’execució de l’obra ascendeix a 130.661,98€ (IVA inclòs). El projecte estarà exposat al públic durant 30 dies des de la seva publicació al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona.

L’equip de govern bisbalenc remarca que vol construir aquest aparcament per la densitat d’habitatges de la zona -que també compta amb establiments de restauració i una residència per a la gent gran-, per les dificultats d’aparcament en la majoria de carrers del barri -pel fet que són estrets- i per les necessitats actuals en què s’intensifiquen els desplaçaments i l’ús del cotxe -així com la quantitat de vehicles per domicili-, que posen de manifest que hi ha una manca de places d’aparcament.

L’aparcament comptarà amb 58 places per a cotxes, incloent-hi dues places adaptades, i tindrà una superfície de 1.632,60m2. La voluntat de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès és que l’aparcament estigui adaptat paisatgísticament al seu entorn, amb la mínima petjada ecològica possible, utilitzant materials que podem trobar en l’entorn, com ara el sauló, la pedra i l’arbrat autòcton.

A la zona d’estacionament de vehicles s’emprarà un paviment funcional i sensible amb el medi ambient, com és el sauló (material de procedència natural, transpirable, permeable, visualment respectuós amb el paisatge i que no s’escalfa amb les temperatures altes de l’estiu).

A la zona de circulació de vehicles (els accessos i els carrils per on circulen els vehicles) es farà servir un tipus de paviment especial de sauló, més adequat per al trànsit rodat. La vorera estarà pavimentada amb panot, com la resta del barri de la Riba.

La separació amb les parcel·les agrícoles veïnes, serà amb gabions de pedra seca. Totes les places d’aparcament comptaran amb un element físic delimitador per evitar que el vehicle se situï fora de la plaça. L’aparcament també disposarà de 6 fanals situats dins l’àmbit de les jardineres, amb llumeneres alimentades amb energia fotovoltaica, activades mitjançant detectors de presència, disminuint així la contaminació lumínica.

La Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va fer les actuacions necessàries per preparar el terreny al febrer, quan es van fer els treballs per netejar i deixar accessible als vehicles un aparcament de terra, tenint en compte que havien començat les obres de millora de les infraestructures del barri de la Riba i que, durant aquestes, es feia necessari oferir alternatives d’aparcament a aquells veïns que es trobessin amb dificultats per accedir al seu habitatge amb vehicle, durant els treballs.

Ara, l’aparcament és de terra i es pot fer servir. Quan acabin les obres dels carrers, l’ajuntament durà a terme les actuacions esmentades.

També et pot interessar

Comentaris