Els Nens del Vendrell es retroben amb la seva història

08/04/2024 - 11:54h

La colla de la camisa vermella reviu el viatge que fa 60 anys van realitzar a Prada de Conflent per primera vegada

Els Nens del Vendrell han passat el cap de setmana al Conflent en un viatge d’inici de temporada molt especial per a la colla. La sortida, que els ha servit per portar a plaça les primeres estructures de l’any, tenia com a objectiu principal reviure el viatge que fa seixanta anys van realitzar al mateix indret, en aquella ocasió per visitar Pau Casals a l’exili.

El cap de setmana va tenir diversos moments simbòlics i emotius per als Nens del Vendrell. El primer, l’actuació al claustre de l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, on els Nens del Vendrell van aixecar un preciós 4d7 i un 3d6 i els Pallagos del Conflent un pd4. Al final de l’actuació, ambdues colles van poder visitar l’església de l’abadia. Seguidament, l’atenció es va traslladar a la plaça de la República de Prada, davant l’Església de Sant Pere, on els Nens del Vendrell van actuar acompanyants dels Pallagos del Conflent i els Castellers del Riberal. Els Nens hi van presentar les primeres mostres del treball fet als assajos aquestes setmanes inicials de temporada, amb l’estrena de diverses peces de tronc i canalla i amb un gruix de pinya important. Els Nens van fer-hi el 4d7a i el 4d7. També van desmuntar un 3d7 que van decidir tirar avall perquè no veien del tot bé de mida i van acabar amb un 3d6 i un pd5. Els Pallagos del Conflent, per la seva banda, van aixecar el 3d6, 4d6, 3d6a i els Castellers del Riberal la td6, el 3d6 i el 4d6 (aquest últim net, sense pinya). La diada va acabar amb tres pd4 simultanis per part de les colles participants.

Un dels altres moments emotius del viatge va tenir lloc diumenge quan els Nens del Vendrell i els Pallagos del Conflent van alçar un pd4 cadascú a l’indet on s’aixecava el castell que va veure néixer Guifré el Pilós, a la població de Rià, bressol de Catalunya.

El cap de setmana va servir, doncs, no només per veure els primers castells dels vendrellencs i engrescar la colla per a una temporada il·lusionant, sinó també per agermanar i unir llaços entre les dues colles unides per la figura del Mestre, Nens del Vendrell i Pallagos del Conflent, que tornaran a actuar juntes el proper 21 d’abril al Vendrell, amb motiu de la diada d’homenatge a Pau Casals. L’actuació comptarà també amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de la Vila de Gràcia.

També et pot interessar

Comentaris