Gairebé 2.000 usos en el projecte d’obertura de patis i instal·lacions esportives “De bat a bat” a Vilafranca

04/04/2024 - 18:44h

Coincidint amb les vacances de Setmana Santa, l’Ajuntament de Vilafranca va posar en marxa aquest projecte.

Coincidint amb les vacances de Setmana Santa, l’Ajuntament de Vilafranca va posar en marxa el projecte “De bat a bat. Espais d’Esport i Lleure” d’obertura de patis escolars i equipaments esportius durant aquest període de vacances escolars.

A través de les seves regidores d’Esports i d’Educació, l’Ajuntament va impulsar aquest nou projecte que pretenia apropar espais municipals d’ús públic als infants, als joves i a les famílies entre dilluns 25 de març i dilluns 1 d’abril, tots dos inclosos.

La valoració que es pot fer del nou programa és molt positiva, donat que, malgrat les pluges dels dos primers dies, dilluns 25 i dimarts 26, i de diumenge 31, van ser un total de 1.934 usos els que es van fer de les diverses instal·lacions esportives i patis escolars.

Els espais més utilitzats han estat el camp de futbol de l’Espirall (983 usos, amb una mitjana diària de 123 persones), la pista poliesportiva coberta de l’escola Pau Boada (391 usos, amb una mitjana diària d’usuaris de 78) i les pistes exteriors del pavelló de la Gamba (amb 376 usos i una mitjana d’ús diari de 47 persones).

Els usos s’han concentrat majoritàriament en els espais situats al barri de l’Espirall, on els usuaris eren majoritàriament infants i joves sense acompanyament d’adults i hi accedien en grup. A les pistes exteriors del pavelló de la Gamba i a l’escola Dolors Piera el perfil d’usuaris era d’un 50% d’infants i joves sense persones adultes i d’un 50’% d’infants acompanyats. En el cas del camp 3 de la zona esportiva, el percentatge d’infants acompanyats per adults era d’un 25% aproximadament.

Usos esportius sense cap incidència

Els usos que es van efectuar de les diverses instal·lacions i patis eren esportius, adaptats a l’espai, i sempre auto-organitzats. Cal destacar l’absència total de cap conflicte ni incidència al llarg dels 8 dies d’obertura del programa “De bat a bat”.

La regidora d’Esports i d’Educació, Gemma Romeu, ha valorat molt positivament la rebuda del programa entre els infants, joves i famílies ja que s’ha complert l’objectiu de “donar l’oportunitat d’aprendre i socialitzar de manera segura, en un entorn educatiu i saludable que fomenta l’activitat física, la creativitat i la interacció social dels infants i joves”. En ser una primera experiència, la regidora ha avançat que es farà una valoració del seu funcionament i dels espais i instal·lacions que s’han utilitzat i la possibilitat d’implantar-la en altres períodes de vacances o no lectius.

També et pot interessar

Comentaris