Calafell repara els danys més urgents dels temporals marítims d’aquesta Setmana Santa

Tasques de reposició de sorra a les platges calafellenques (Foto: Ajuntament de Calafell)
04/04/2024 - 13:11h

L’ajuntament calafellenc reclama al Departament de Costes de l’Estat l’aportació de sorra compromesa per a enguany.

L’Ajuntament de Calafell està realitzant treballs de reparació dels danys més urgents dels recents temporals de mar, als sectors de les platges que han quedat més afectats. A la vegada, ha urgit el servei de Costes de l’Estat a fer l’aportació de sorra que estava compromesa per a enguany, més enllà de la recuperació natural que pugui produir-se en les properes setmanes.

La zona més afectada és la platja de l’Estany, un punt crític que pateix  especialment l’erosió provocada pels temporals. A més, “aquest és el segon temporal de component sud en què a l’altura de les onades s’hi  suma un nivell alt del mar, fet que n’agreuja els efectes”, diu el  regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Calafell, Aron Marcos.

Marcos destaca: “Les zones que s’havien renaturalitzat han aguantat  millor l’embat de les onades i es recuperaran més aviat. En canvi, els sectors encara per actuar en aquest sentit han patit molts més danys. És  una dada a tenir en compte quan es posen en qüestió els sistemes dunars, tot i estar més que avalats per la ciència i l’experiència”.

A l’Estany s’estan retirant estructures de formigó que romanien colgades sota la sorra, provinents de tota mena d’instal·lacions que hi ha hagut  en els darrers 50 anys o més. Són runes que trenquen el dinamisme de la  platja i dificulten enormement que es recuperi ella mateixa dels temporals.

Després d’aquests primers treballs de reparació, l’Ajuntament de Calafell remarca que considera imprescindible una aportació de sorra. De fet, ja estava programada per enguany, amb sorra acumulada a llevant del port de Coma-ruga.

En aquest sentit, l’Ajuntament calafellenc reclama que no hi hagi dilacions en la tramitació d’aquest transport de sorra des del barri marítim de Coma-ruga, al municipi del Vendrell.

Segons ha dit també el mateix regidor de Calafell, “nosaltres treballem en diverses línies. Sobretot a mig i llarg termini. Però a curt termini, cal aportar, abans de l’estiu, sorra per a consolidar els sectors més perjudicats”. Aron conclou: “És la forma de tenir un estiu el més normal possible, pensant en el turisme, però també per a protegir les infraestructures del litoral. Si no hi ha platja, o no n’hi ha prou, el que ve a continuació és el passeig marítim”.

També et pot interessar

Comentaris