El conseller Campuzano visita les obres del projecte residencial La Sínia de Calafell

Visita del conseller Carles Campuzano a les obres de la Sínia de Calafell (Foto: Fundalis)
03/04/2024 - 20:45h

Compta amb el suport de l’Ajuntament de Calafell i fons europeus Next Generation i la segona fase es preveu que quedi enllestida el 2025.

El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, ha visitat aquest dimecres el projecte residencial per a gent gran i persones amb discapacitat La Sínia de Calafell.

La visita també ha comptat amb la coordinadora dels serveis territorials del Departament de Drets Socials al Penedès, Lluïsa Nicolau; l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré; i representants de la conselleria de Drets Socials, de l’Ajuntament de Calafell i de la Fundació Santa Teresa.

La Sínia és un projecte social amb serveis de Centre de dia, Centres formatius i Centre Especial de Treball, entre d’altres, que s’amplia amb la construcció d’un complex residencial per a persones grans i persones amb diversitat funcional. El projecte residencial, amb el suport de l’Ajuntament de Calafell i part del finançament dels fons europeus Next Generation facilitats a través de la Generalitat, es troba actualment en la seva segona fase de construcció, que es preveu finalitzarà al 2025.

El conseller Campuzano ha valorat molt positivament la visita al projecte que desenvolupa la Fundació Santa Teresa a Calafell, un “molt bon exemple dels nous models residencials que necessitem, orientats molt clarament a què les persones que hagin de viure un una residència, ho facin en un equipament el més semblant possible a casa a casa seva i, per tant, aquesta residència serà un model de referència per a tot el país”.

El conseller també ha valorat l’aportació dels fons Next Generation, com “una oportunitat per transformar les infraestructures socials”.

L’alcalde de Calafell, de la seva banda, ha destacat la importància que el conseller de Drets Socials conegui el projecte innovador que s’està impulsant amb el centre de dia i de la residència que s’està construint, i sobretot el nou model de de residències amb unitats de convivència més reduïdes que les residències tradicionals, per a comunitats de sis persones màxim, que implica “un canvi de filosofia que esperem es pugui estendre a nous centres que es puguin construir al territori català”.

“És important”, ha continuat l’alcalde Ferré, “que el conseller ho conegui de primera mà per poder impulsar polítiques en aquest sentit, on les persones visquin molt milllor”.

Per la seva banda, la presidenta del Patronat de la Fundació Santa Teresa, Montserrat Jornet, ha agraït la visita “perquè als pobles estem fent molt bones feines però estem una mica allunyats de les administracions”.

També et pot interessar

Comentaris