Detingut un regidor de Calafell per un presumpte delicte de violència de gènere

El regidor calafellenc Miguel Ángel Perín (Foto: Arxiu PSC)
20/03/2024 - 18:41h

El PSC ha obert expedient d’expulsió a Miguel Ángel Perín, segon tinent d’alcalde, i li demana que deixi el consistori.

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dimarts a la tarda Miguel Ángel Perín, regidor de l’Ajuntament de Calafell (PSC), com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere, segons ha avançat ‘Naciódigital’ i ha pogut confirmar l’ACN.

Els agents el van arrestar als volts de les sis de la tarda i aquest dimecres ja ha passat a disposició judicial. Posteriorment, ha quedat en llibertat.

Perín és segon tinent d’alcalde, portaveu del govern municipal i lidera l’àrea d’Estratègia Urbana al consistori calafellenc. Presumptament, diversos testimonis van veure com el polític agredia una exparella en ple carrer i algú va avisar els Mossos d’Esquadra.

Des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s’ha apuntat, de la seva banda, que l’exparella de Perín també va estar denunciada pel regidor, per un presumpte delicte d’agressió. El jutjat no va acordar les respectives ordres d’allunyament que van demanar les dues persones implicades i ha acordat practicar noves diligiències.

Així les coses, Miguel Ángel Perín va quedar en llibertat i tant ell com la seva exparella estan investigats per un delicte d’agressió.

Comunicat del PSC

En relació a aquests fets, el PSC ja ha reaccionat amb un comunicat, breu però contundent, en el qual afirma que ha obert un expedient d’expulsió a Perín i “des de la direcció se li ha demanat que abandoni el càrrec a l’Ajuntament”, diu la nota.

“Per als i les socialistes, la violència masclista, sigui del tipus que sigui, és intolerable i inadmissible. Per això hem actuat amb contundència. Ni volem ni admetem masclistes a les nostres fileres”, conclou el comunicat.

Comunicat de l’Ajuntament de Calafell

De la seva banda, l’Ajuntament de Calafell també ha reaccionat a la detenció de Miguel Ángel Perín i ha emès un comunicat de premsa que es transcriu tot seguit, “per fer avinent a la ciutadania i l’opinió pública el següent:

–La nostra confiança en el treball de la justícia.

–Així mateix, la nostra seguretat que el jutjat que s’ha fet càrrec d’aquesta situació aclarirà els presumptes fets amb la màxima brevetat possible.

–Cridem a la prudència mentre les circumstàncies no quedin del tot dilucidades.

–Les mesures que fos necessari prendre, en l’àmbit municipal, s’ajustaran al resultat d’aquestes diligències, en el sentit que sigui”.

Fins aquest dimecres al vespre no hi ha hagut reaccions del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), institució presidida pel mateix alcalde de Calafell, Ramon Ferré, i de la qual Perín és el responsable polític de l’àrea d’Ocupació.

També et pot interessar

Comentaris