Vilafranca estrena una nova aplicació de mòbil per a moure’s pels espais més emblemàtics de la vila

19/03/2024 - 17:43h

Facilita dades de 50 llocs destacats i de 10 rutes específiques

Els visitants de Vilafranca del Penedès disposaran, des d’aquesta mateixa Setmana Santa, d’una nova eina informativa al seu abast. Una aplicació (APP) de mòbil permetrà als turistes que arribin a la ciutat gestionar informació sobre 50 momuments i espais emblemàtics de la vila, i també sobre 10 rutes específiques.

La regidora de Turisme, Gemma Romeu, ha explicat que la novetat “és un pas més en la digitalització de la vila i, a més, també ens permetrà conèixer i definir el perfil de turista que ens visita, i les seves inquietuds. Amb aquesta informació podrem planificar accions futures de dinamització i promoció”.

Per accdedir a la nova APP es podrà descarregar directament al mòbil o bé es podran utilitzar uns marcadors de codi QR repartits per la ciutat que també facilitaran la descàrrega de l’aplicació. Tot plegat una eina àgil i pràctica que permetrà tenir informació turística de Vilafranca 24 hores al dia, 7 dies a la setmana a disposició de tots els visitants.

Quatre idiomes
L’APP inclou informació detallada en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès) dels 50 llocs emblemàtics seleccionats. Hi ha la possibilitat de llegir la informació, o escoltar-la com si tractés d’una audioguia del monument o espai que es visita. “El fet de ser audioguia també converteix l’aplicació en una bona eina per les persones que pateixen algun tipus de deficiència visual”, ha destacat Romeu.

La proximitat de la Setmana Santa ha estat un dels motius que ha impulsat l’Ajuntament de Vilafranca a posar en marxa la novetat aquesta mateixa setmana. “Amb el flux de turistes que tindrem aquests dies, podrem tenir una primera aproximació de la utilització de l’APP i la seva optimització”, ha recordat la regidora Gemma Romeu.

També et pot interessar

Comentaris