ERC demanarà la creació d’una nova xarxa de bus a demanda per cobrir tot l’Alt Penedès

28/02/2024 - 10:34h

Els republicans presentaran una moció al ple del Consell Comarcal

Esquerra Republicana de Catalunya presentarà en el proper ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès una moció demanant la posada en marxa d’una nova xarxa de servei d’autobús a demanda per tal de “millorar i vertebrar tots els municipis de la comarca”. Pere Sàbat va recordar que les actuals concessions de transport públic per carretera acaben la seva vigència el 2028 i que, aprofitant aquest fet, cal començar a pensar en la xarxa del futur.

Els republicans recorden que, actualment, només funcionen dues línies d’autobús a demanda a l’Alt Penedès i que, a més, ho fan telefonicament. Sàbat va assenyalar que “és necessari augmentar aquesta xifra, fer les línies més efectives i adaptar-les també a la realitat de les noves tecnologies. Cal que hi hagi una APP per fer més àgil el servei”.

ERC considera que el final de les concessions obre “una finestra d’oprtunitat” per canviar l’actual model, un model que no dona resposta a les creixents necessitats de mobilitat interna de la comarca. Tot plegat agreujat pel deficient servei de Renfe que genera un increment d’usuaris en el servei de transport per carretera,

Junts ja ho va presentar

La formulació d’ERC ha trobat resposta per part de Junts. Els juntaires recoden que el seu partit ja va presentar aquesta mateixa proposta al Parlament el passat dia 13. “La nostra proposta al Parlament tenia com objectiu abordar les necessitats de mobilitat dels ciutadans de forma més eficient i sostenible, garantint al mateix temps una millora en làccessibilitat als serveis públics.

Junts afageix que “ens complau veure que altres forces polítiques comparteixen aquesta visió i esperem que aquesta coincidència pugui conduir a una col·laboració constructiva per aconseguir millores tangibles en el sistema de transport públic, beneficiant a tots els ciutadans de Vilafranca i la comarca”

També et pot interessar

Comentaris