L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia aprova un pressupost de 17,2 milions d’euros per aquest 2024

21/02/2024 - 10:00h

Llum verda amb els vots d’ERC, En Comú Podem i el PSC

L’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar en sessió extraordinària un pressupost inicial de 17.268.320 € per a l’any 2024, un 5,6% més que en l’exercici anterior. La proposta presentada pel govern d’ERC i En Comú Podem va comptar amb el suport del grup socialista, amb qui l’executiu local ha negociat un acord d’estabilitat. La resta de formacions de l’oposició van donar l’esquena, lamentant les formes del govern i la manca de temps per a poder analitzar i avaluar el nou pressupost. 

La regidora d’Hisenda, Eva Cruces, va defensar la voluntat del govern a parlar i arribar acords, tot i apuntar el bloqueig d’algunes formacions, i va assumir els esforços que els grups en ocasions fan per negociar iniciatives des de posicionaments diferents. 

Cruces va subratllar que es tractava “segurament del pressupost més important del mandat”, un document que va qualificar de responsable i en què no hi ha hagut marge de maniobra per a posar l’accent polític. També va advertir del compromís per revertir la tèndència dels darrers anys per tal que el romanent es destini a inversió i no a la despesa ordinària. 

El capítol 1 de personal suposarà en aquest pressupost inicial quasi el 50%, amb una amortització de préstecs de més de 534 mil euros i unes inversions que provisionalment es xifren en 213 mil euros, a l’espera d’incorporar el romanent, avançant propostes com la creació de zones d’ombra als centres educatius i llars d’infants, o l’arranjament de voreres. 

La portaveu d’En Comú Podem, sòcia d’ERC al govern, Arantza Molina, va defensar que era important aprovar el pressupost, un combustible molt necessari per poder fer avançar el municipi. 

Des del Partit Popular, la portaveu Mari Carmen Díaz va incidir en la queixa dels grups de l’oposició per la manca de voluntat del govern a negociar amb algunes formacions i del poc temps per treballar la proposta del govern i fer-hi aportacions. Va expressar la seva queixa per la partida d’inversió, poc més d’un 1% del pressupost, o de no haver dotat de cap quantitat el fons de contingència. 

La CUP va ser un dels partits més contundents a l’hora de qualificar l’actitud del govern. La seva portaveu, va recordar la situació econòmica de l’Ajuntament i la manca de planificació en els darrers anys per tal d’ajustar el pressupost i revisar la recaptació municipal. En relació a l’acord de govern amb el PSC, va apuntar a un gir del govern i a l’oportunitat perduda de fer polítiques veritablement d’esquerres. 

El PSC va avançar a l’inici de la seva intervenció el vot favorable al pressupost. Pedro Campos va recordar la vocació de govern del seu grup i la predisposició a assegurar la governabilitat de l’Ajuntament, destacant el treball i entesa entre els partits durant les darreres setmanes. 

Per la seva banda, Junts per Sant Sadurní també va ser molt crític a l’hora de valorar les formes del govern amb els grups de l’oposició, acusant-lo de manca de transparència, nul·la voluntat de negociació i menyspreu als sadurninencs que van votar d’altres opcions polítiques.  El portaveu, Ton Amat, va insistir en el valor de la planificació, de la necessitat de reestructurar i millorar l’organització municipal, i també va apuntar el PSC com a còmplice d’aquesta manera de fer política del govern.

També et pot interessar

Comentaris