Compromís de la Diputació per ajudar el sector de la vinya i tirar endavant projectes clau de la comarca

20/02/2024 - 18:00h

Recolzament a la nova biblioteca de Vilafranca i a la reforma de l’antic hospital

La presidenta de la Diputació de Barcelona Lluïsa Moret ha dut a terme aquest dimarts una àmplia visita institucional a l’Alt Penedès per conèixer de primera mà les necessitats i les demandes del territori. Moret ha fet un recorregut per diferents municipis, entre ells Vilafranca, Sant Quintí de Mediona o Pontons i també ha mantingut una reunió de treball a la seu del Consell Comarcal.

Durant la seva estada a Vilafranca, Moret ha refrendat el compromís de la Diputació amb l’Alt Penedès i, en un nivell més concret, ha deixat clar que l’ens “està decidit a buscar solucions pel món de la vinya. La sequera és una amenaça molt gran per la viticultura i cal que tots treballem per reduir-ne els seus efectes. Està en joc l’economia i també la cultura de la comarca i del país”.

La Diputació dissenyarà en els propers mesos un pla de treball que establirà les accions a curt, mig i llarg termini que s’hauran d’abordar per mitigar els efectes de la falta d’aigua. Lluïsa Moret ha recordat que “en aquest tema hem d’estar al costat de l’Agència Catalana de l’Aigua i de tots els municipis per trobar una sortida. Anirem a parlar amb qui sigui i on sigui, Generalitat, ministeris o Europa”.

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès Xavier Lluch ha reclamat a Moret que “és del tot necessari trobar la manera de salvar el futur de la vinya. La petició de reg de suport que s’ha fet la darrera setmana per part del sector seria una primera solució. Hem de saber substituir l’aigua de pluja que ja no cau, per aigua portada per nosaltres”.

Més enllà de la greu crisi hídrica, la presidenta de la Diputació, durant el seu recorregut per Vilafranca, també ha conegut de primera mà alguns projectes emblemàtics de la ciutat que ja estan en marxa, com ara l’ampliació del Vinseum o el viver de celleristes i d’altres que estan en cartera o en fase d’execució. La segona biblioteca que s’ubicarà al carrer de Sarriera i que tindrà un cost de construcció de 4 milions d’euros o el projecte de readaptació de l’edifici de l’antic hospital per acollir serveis municipals i allotjaments per la gent gran han estat dues de les visites realitzades per Moret, que ha anat aocmpanyada de l’alcalde, Francisco Romero.

Moret ha manifestat el seu recolzament i el de la Diputació als projectes que s’estan executant a la ciutat. “Vilafranca té un projecte de ciutat. Totes aquestes iniciatives que estan en marxa tenen una mirada global, hi ha un projecte que vol transformar la ciutat, generant dinamisme i progrés econòmic i social”.

També et pot interessar

Comentaris