Puigdàlber rebrà mig milió d’euros en una partida extraordinària de la Diputació

20/02/2024 - 10:21h

L’Ajuntament el destinarà a l’arranjament de la pista poliesportiva i la col·locació de gespa artificial del camp de futbol i a la millora de la via pública.

Aquest dilluns l’alcalde de Puigdàlber Miquel Vallès i el president delegat de l’àrea d’Infraestructures i Territori de la Diputació de Barcelona, Sergi Vallès, van presentar en un acte celebrat a l’Ajuntament i davant una trentena de veïns i veïnes els projectes que es desenvoluparan aquest any gràcies a la injecció econòmica de mig milió d’euros que rebrà el municipi.

En concret, els projectes que es cobriran amb aquesta subvenció extraordinària seran l’arranjament de la pista poliesportiva i la col·locació de gespa artificial del camp de futbol. En aquesta segona actuació s’apostarà per substituir el cautxú per blat de moro, una iniciativa que augmentarà lleugerament el pressupost però que pretén avançar en la sostenibilitat i la reducció de la contaminació per microplàstics. El pressupost del camp de futbol serà de 305.000 euros i la intenció seria estrenar-lo el darrer trimestre d’aquest any.

La resta de la subvenció de la Diputació es destinarà a la renovació de la màquina de neteja viària per un model més eficient (amb un pressupost de 105.000 euros) i la millora de la mobilitat i l’adequació d’algunes places i espais públics com a refugis climàtics (90.000 euros). Tots els projectes estaven inclosos en el programa electoral del grup d’Impulsem Puigdàlber i en aquest sentit Vallès comentava que “nosaltres hem escoltat els veïns”. Puigdàlber ha crescut els últims anys i a l’actualitat té una població de 631 habitants.

Miquel Vallès va mostrar-se molt satisfet “per aquest ajut tan important de la Diputació gràcies a la tasca del grup Impulsem el Penedès, i que ens permetrà atendre les necessitats i demandes dels veïns. Aquest any podrem dur a terme totes aquestes inversions importants, i que en un altre moment ens hagués suposat fer-ho en molts més anys”.

Per la seva banda, Sergi Vallès, recordava que “aquesta subvenció es tradueix en uns 880 euros addicionals per habitant de Puigdàlber, una aportació que reverteix en la millora dels serveis, els equipaments i els carrers dels municipis del nostre territori i que amb la presència d’Impulsem el Penedès a la Diputació de Barcelona garantim que tindrà continuïtat en els propers tres anys“.

També et pot interessar

Comentaris