Es presenta la Xatonada Popular del Vendrell, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer a la Rambla

Mari Carmen Fernández (Associació Mestres Xatonaires), Montse Jalonch (DOP Siurana), Christian Soriano (regidor de Fires del Vendrell), Enric Roca (Ambaixador de la Ruta del Xató 2024) i Rafel Solé (Avgvstvs Forvm), a la presentació de la Xatonada Popular del Vendrell 2024.
13/02/2024 - 18:13h

Aquesta edició potenciarà el producte de proximitat i de km 0 amb la implicació d’empreses del territori.

El proper cap de setmana del 24 i 25 de febrer, a la Rambla del Vendrell, es celebrarà una nova edició de la Xatonada Popular amb una aposta pels productes de proximitat.

Dissabte 24 es faran maridatges de vi dels celles Avgvstvs i Jané Ventura, tastos d’oli de la DOP Siurana i una experiència gastronòmica a càrrec del Col·lectiu Terra i Taula. Les reserves prèvies ja es poden fer a l’oficina de Comerç del Vendrell (CIT, c/ Dr. Robert, 33).

Diumenge 25 de febrer serà el dia del 38è Concurs de Mestres Xatonaires i de la 37a Exhibició de Xatonaires Infantils, i en què es podrà degustar el xató del Vendrell que es repartirà a partir de les 13:30 h.

El regidor de Fires de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, ha explicat en la presentació d’aquesta festa gastronòmica que s’ha fet aquest dimarts a les instal·lacions del celler Avgvstvs Forvm que “seguint la línia de la darrera edició de la Fira de Santa Teresa, volem que els esdeveniments que es duguin al terme al Vendrell tinguin un segell particular de proximitat amb la promoció del producte local i, també, de les empreses i els projectes de negoci del nostre municipi i comarca”.

Durant el cap de setmana de la Xatonada Popular del 2024 també hi haurà vermuts electrònics, dissabte a les 13:30 h i diumenge a les 15 h; i, dissabte a partir de les 23 h, un concert de versions dels anys 80 i 90 amb Galácticos, seguit de DJ Joan Olivares B2B Jordy Ribé.

A la presentació de la festa, l’ambaixador de la Ruta del Xató 2024, l’enòleg Enric Roca, ha remarcat que el Penedès s’ha de “creure més el seu potencial i comunicar molt més bé, per fer-lo atractiu perquè vingui gent de fora” amb festes populars com la Xatonada del Vendrell; alhora que troba que “hi ha 3 punts essencials per fer-ho possible: la qualitat del producte, cuidar el territori, que vol dir paisatge, entorn i tradicions; i saber comunicar tot això per fer-ho atractiu”.

De la seva banda, Maria Carmen Fernández, representant de l’Associació Gastronòmica dels Mestres Xatonaires del Vendrell, ha destacat els cursos ‘Aprèn a fer xató’ que durant dues setmanes acosta el popular plat vendrellenc i d’altres indrets de la Vegueria Penedès “a les escoles, perquè si la canalla aprèn a fer xató de petita la tradició no es perd”. Amb els anys de trajectòria d’aquests cursets ja ha passat que un nen o nena que els va seguir ha guanyat el concurs d’adults dels Mestres Xatonaires.

El programa complet de la Xatonada Popular del Vendrell 2024 es pot consultar al web municipal de l’Ajuntament del Vendrell: https://www.elvendrell.net/fira-de-santa-teresa-cid-594/xatonada-popular-cid-590

També et pot interessar

Comentaris