La mobilització de la pagesia aplega 200 tractors i genera dificultats a la circulació

06/02/2024 - 14:19h

Els accesos a Vilafranca des de l’autopista AP-7 s’han vist afectats

La mobilització del pagesos penedesencs ha tingut diferents efectes a la circulació durant tot el matí als voltants de Vilafranca. Uns 200 tractors i uns 500 pagesos s’han concentrat als principals accesos de Vilafranca per impedir el trànsit habitual de cotxes i camions. També s’han afegit a la protesta diferents ADFs del territori. A partir de les 10 del matí, els pagesos s’han dirigit a la rotonda dels Cinc Ponts de la N-340 i, des d’allà, s’han anat desplaçant a diferents punts.

Les entrades a Vilafranca de l’autopista AP-7 s’han tallat i també la C-15 a la zona més propera a la rotonda dels Cinc Ponts. Els Mossos d’Esquadra han regulat en tot moment el trànsit i han advertit els conductors dels llocs per no es podia transitar.

Al Penedès, la protesta de la pagesia s’ha convocat sota el paraigua de la plataforma “Per un Penedès millor 6F”. Les reivindicacions del sector primari s’estan produïnt a hores d’ara a molts punts de la geografia catalana. L’autopista AP-2 s’ha tallat a la circulació a la comarca de la Conca de Barberà.

En el cas del Penedès, la intenció del convocants és allargar la protesta un mínim de 24 hores. Els pagesos insisteixen que fa molt de temps que la seva situació és insostenible i que cal un canvi de patró de manera urgent per valorar la feina del sector primari i fer possible una garantia de futur per totes aquelles persones que s’hi dediquen professionalment.

També et pot interessar

Comentaris