Junts i Impulsem el Penedès exigeixen més efectius de Mossos per a la vegueria

Calculen que les quatre comarques necessiten prop de 200 agents més per equiparar-se a altres zones amb població similar.

Les quatre comarques de la vegueria Penedès necessiten al voltant de 200 Mossos més per equiparar-se a altres zones de Catalunya amb un volum de població similar, com el Camp de Tarragona o les terres de Ponent. Aquesta és una de les revindicacions que Junts i Impulsem el Penedès recollirà en forma de moció als plens dels ajuntaments de l’Alt i el Baix Penedès, Garraf i Anoia per exigir l’increment d’efectius i, al mateix temps, reclamar la creació de la regió policial Penedès.

Actualment, es calcula que entre les 4 comarques hi ha 584 agents dels Mossos d’Esquadra, una dada que contrasta amb el nombre de policies locals, que és de 640. “Som l’única vegueria que té més policies locals que mossos, que és qui té les competències en seguretat”, segons el portaveu de Junts a l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz. La formació espera obtenir el vot favorable dels ajuntaments per sumar suports i aconseguir l’objectiu.

D’altra banda, Junts Vilafranca ha reclamat incrementar el nombre d’efectius de la Policia Local amb la creació d’entre 3 i 5 places més, atès que cal cobrir la pèrdua d’efectius i cobrir les vacants a més “d’avançar-se a les jubilacions que hi haurà pròximament”, segons Ruiz. Aureli Ruiz, “volen fer veure que la figura del sereno sigui un substitut del policia, però en realitat són agents cívics”.

Per Junts, l’actual pressupot no preveu l’augment de places, “trencant la dinàmica dels darrers anys”, però Aureli Ruiz considera que “encara som a temps de revertir aquesta situació perquè la creació de places no té efectes pressupostaris, cal que passi pel ple”. Segons Junts, actualment hi hauria 5 places per cobrir, fet que demostra que en aquest sentit a l’equip de govern “no hi ha ni planificació ni estratègia per avança-se i cobrir places”.

També et pot interessar

Comentaris