El carnaval de Vilafranca tindrà 12 actes i inclourà la novetat d’una sessió de cinema familiar

29/01/2024 - 21:21h

La rua serà el divendres 16 amb 31 grups i 3.600 participants

Vilafranca ha presentat el programa d’actes del carnaval 2024 que inclou 12 activitats repartides entre els dies 8 i 16 de febrer quan culminarà la celebració amb la tradicional rua. La potenciació de les activitats infantils i familiars és una de les principals novetats del carnaval d’enguany. S’ha programat una sessió de cinema per a nens i nenes al Kubrick el dilluns 12 i el carnaval infantil del dissabte 10 tindrà rua, cursa d’andròmines i un espectacle d’animació.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Angels Dalmau ha destacat la rellevància que té per Vilafranca aquesta festa. Ha recordat la nova aposta del carnaval per utilitzar músiques no sexistes a la rua del dia 16 i la potenciació dels actes infantils i familiars. També ha presentat el cartell d’enguany que han dissenyat Javi Gutiérrez i Marta Ventura.

La programació començarà el dijous 8 amb l’arribada del rei Carnestoltes a la plaça de la Verema. Des d’allà s’iniciarà una rua fins la plaça de la Vila on es llegirà el pregó d’inici de festes. El mateix dijous 8, en sessió nocturna, hi haurà el ja tradicional Curtnaval dedicat a curtmetratges vinculats amb la festa i s’introdueix la novetat del Llargnaval, una tertúlia posterior.

Divendres 9 serà el torn de l’escorreguda de bars i el ball de gala a l’Escorxador, mentre que dissabte 10 arribarà el moment de les matinades al mercat i a la tarda, el carnaval infantil amb la rua, la cursa d’andròmines i l’espectacle d’animació infantil. Dilluns 12 és el dia de la sessió gratuïta de cinema familiar al Kubrick a partir de les 6 de la tarda. Dimarts 13 i dimecres 14 seran els dos dies de la vetlla del rei Carnestoltes a la plaça de la Vila i de l’entrerrament (7 de la tarda de dimecres).

Tot plegat desembocarà amb la rua del divendres 16 que tindrà el recorregut habitual. Està prevista la participació de 31 grups amb 3.600 persones. L’Ajuntament està treballant per crear un espai de silenci al llarg del recorregut festiu, si bé es reconeix que és un objectiu complicat de poder dur a la pràctica.

També et pot interessar

Comentaris