La reurbanització del carrer Santa Fe, una de les prioritats pel barri de la Barceloneta

29/01/2024 - 18:21h

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha recordat també que l’Incasòl està construïnt al barri 36 habitatges de lloguer assequible

En la seva visita al barri de la Barceloneta-Sant Magí, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha anunciat aquest dilluns diverses actuacions durant aquesta legislatura. El més immediat i que ja contempla el pressupost aprovat per al 2024 serà la reurbanització del tram del carrer Santa Fe del Penedès, entre el carrer de Lavern i l’avinguda de la Pelegrina al polígon industrial de Llevant que va quedar inutilitzat amb la construcció de les vies de l’AVE. L’obra, amb la conseqüent millora de la mobilitat, seguretat i revitalització econòmica de l’entorn està pressupostada amb uns 800.000 euros i, segons el conveni, aquest any s’hauria de redactar el projecte i adjudicar-lo per entre el 2025 i 2026 executar-les.

Romero, que en el marc de l’Alcaldia de Proximitat té previst ser al barri les tardes d’avui dilluns i fins a dijous, s’ha de reunir aquest mateix dilluns amb la junta de l’Associació de Veïns i dimecres 31, tindrà lloc la trobada temàtica amb els veïns. L’hora serà a les 19 hores al local de l’Associació, al carrer Manel Barba i Roca.

En aquest sentit també ha recordat el tema que des de mitjans de l’any passat l’Incasòl està construïnt una promoció de 36 habitatges de lloguer assequible, situat al carrer de Glòria Lasso a l’àmbit de l’antiga Cinzano en un solar cedit per l’Ajuntament i que, en un acord amb la Generalitat, el 25% d’aquests habitatges seran per a joves menors de 35 anys.

En un altre ordre de temes també ha recordat que en el conveni amb Adif està previst instal·lar pantalles acústiques a tocar del carrer Papiol, entre els carrers Dr. Zamenhof i Manuel Barba i Roca i que en l’àmbit de via pública hi ha previst diverses actuacions de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua al carrer Sant Raimon de Penyafort. Finalment, al parc de les Sitges hi ha previst la renovació del paviment existent i la millora de la zona de jocs infantils.

També et pot interessar

Comentaris